Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Het kopen van een woning

taxateur Venlo

Wil je een huis kopen dan heb je in de meeste gevallen een hypotheek nodig, of je moet een goed gevulde bankrekening hebben zodat je het huis zo kunt betalen. De verkopende partij heeft een prijs bepaald wat die voor de woning wilt hebben, vaak is de prijs gebaseerd op een waardebepaling die de verkoopmakelaar heeft gedaan. Voor het aanvragen van een hypotheek is een waardebepaling niet genoeg, een taxateur Venlo kan een taxatie uitvoeren waarmee je een hypotheek kunt aanvragen.

Wat is een taxatie eigenlijk

Veel mensen halen een waardebepaling en een taxatie door elkaar, om je woning te kunnen verkopen heb je geen taxatierapport nodig. Om een hypotheek te krijgen wel, taxateur Venlo kan deze voor je verzorgen. Een taxatierapport is een op schrift gesteld verklaring van een gecertificeerde taxateur over de waarde van het pand. De waarde van de woning of het pand moet door de taxateur worden onderbouwd, zonder een gevalideerde taxatie krijg je tegenwoordig geen hypotheek.

taxateur Venlo

Hoe gaat een taxatie in zijn werk?

Bij een taxatie wordt een opname gemaakt door de taxateur Venlo, de foto’s die worden gebruikt in het uitgebreide rapport van de woning. Bij de gemeente en in het kadaster worden er bepaalde onderdelen gecontroleerd, is het rapport volledig dan wordt het opgestuurd naar een validatie instituut. Na goedkeuring van het rapport, wordt het naar de verschillende partijen toegestuurd. De taxatieprijs kan afwijken van de prijs die wordt gevraagd, dit kan zowel lager of hoger zijn. Hauzerenpartners.com kan ook een taxatie voor je woning verzorgen door een onafhankelijke taxateur.