Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Hoe je de juiste lamp voor de eetkamer kiest

Als het om tafellampen gaat, moet je met veel dingen rekening houden. En met de juiste lamp kun je je eetkamer een instant update geven zonder de bank te breken. Hier zijn de nieuwste trends waarmee je rekening moet houden bij het winkelen voor nieuwe tafellampen.

Grootte van je eetkamer

Als het gaat om de grootte van je kamer, moet je altijd een lamp kiezen die in verhouding staat tot de grootte van de kamer. Een grote lamp in een kleine kamer zal misstaan, en een kleine lamp in een grote kamer zal verloren gaan.

Stijl van je bestaande inrichting

Bij het kiezen van een stijl voor je tafellamp, moet je altijd rekening houden met de stijl van het bestaande meubilair. Als de meubilair traditioneel is, moet je een lamp in traditionele stijl kiezen. Als de meubels modern zijn, moet je een lamp in moderne stijl kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan een moderne hanglamp boven je eettafel. Zo creëer je een samenhangende uitstraling in je eetkamer.

Soort licht van de lamp

Tafellampen zijn er in verschillende soorten licht. Sommige lampen geven een helder, wit licht, terwijl andere een zachter, meer ontspannend licht geven. Bij het kopen van een nieuwe tafellamp moet je rekening houden met het soort licht dat de lamp moet geven.

Als het op tafellampen aankomt, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Van de grootte van de kamer en de stijl van de bestaande inrichting tot het type licht van de lamp, deze overwegingen zullen het verschil maken in hoe goed een nieuwe tafellamp in je eetruimte past.