Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Hoe kies je een buitenkachel: Belangrijke overwegingen en dingen die je moet weten

‍Met de komst van de zomer kan men niet anders dan zich verheugen op het vooruitzicht meer tijd in de buitenlucht door te brengen. Om langer te kunnen genieten van je buiten avonturen, kun je een buitenkachel kopen. Met zoveel verschillende opties op de markt kan het lastig zijn om de juiste buitenkachel te kiezen. Het is belangrijk om te weten waarvoor je de kachel gaat gebruiken en hoeveel ruimte je beschikbaar heeft voordat je een definitieve beslissing neemt over welk type buitenkachel voor je geschikt is.

De voordelen van een buitenkachel

Een buitenkachel is een geweldige aanwinst voor elke achtertuin of patio. Ze worden gebruikt om warmte te bieden in koelere maanden, zodat je dan alsnog kunt genieten van het buitenleven. Maar ook in de warmere maanden, als het ‘s avonds flink afkoelt, kan een buitenkachel kopen een goed idee zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en stijlen, waardoor je er altijd één kunt vinden die aansluit op de stijl in jouw tuin. 

Waar moet je op letten als je een buitenkeuken koopt?

Er zijn veel dingen te overwegen voordat je een buitenkachel gaat kopen. Je moet nadenken over je budget, want dat is voor iedereen anders. Daarnaast moet je nadenken over het soort buitenkachel dat je wilt kopen en waar de buitenkachel komt te staan. Nu kun je de kachel in de meeste gevallen echt nog wel verplaatsen als hij eenmaal staat, maar het is natuurlijk het mooist als je meteen de juiste plek hebt gevonden. Dat scheelt weer slepen met het zware ding. Vergelijk meerdere buitenkachels met elkaar en bepaal op basis daarvan welke het beste bij je past. Kies altijd voor kwaliteit, zo kun je er het langst van genieten.

Buiten open haard en schoorsteen

Als je van plan bent om je buitenkachel te gebruiken om te koken of je wilt de buitenkachel onder een overkapping plaatsen, dan heb je een schoorsteen nodig voor de buitenhaard. Een schoorsteen is nodig om rook en andere gasvormige bijproducten van de verbranding naar boven en weg te voeren van het gebied bij de kachel. Een schoorsteen is ook nodig om te voorkomen dat je buitenhaard te heet wordt en mogelijk de omringende materialen verbrandt. Hierdoor heb je ook geen last van de rook als je onder de overkapping zit of in de buurt staat van de buitenkachel tijdens het koken.