Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Hoe led TL buizen een onmisbare toevoeging zijn aan je woning

Normale led lampen worden steeds vaker verruild door een led TL buis. Led TL buizen worden steeds vaker gebruikt in woningen, zoals in woonkamers, keukens en hallen, omdat ze een energiezuinige en duurzame verlichtingsoptie zijn. Ook verspreiden ze meer licht dan een normale led lamp. Daarnaast komen led TL buizen goed tot hun recht in onder andere industriële interieurs. Hieronder lees je op welke plekken in huis TL buizen een uitstekende toevoeging kunnen zijn. 

Afbeelding met muur, overdekt, interieurontwerp, gips

Automatisch gegenereerde beschrijving

Thuiskantoor of schuur, voor elke toepassing is er een geschikte led TL lamp

Led TL buizen zijn binnen en buiten je huis te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte zoals je gang/hal. Dit is vaak een plek waar je nog even voor de laatste keer in de spiegel kijkt voordat je de deur uitgaat of je de juiste sleutel in het sleutelbakje moet vinden. Het is dan belangrijk dat je op een plek als deze goede verlichting hebt, zodat je de ruimte, de details van de ruimte en de details van jezelf goed kunt zien. Maar ook andere ruimtes, zoals de schuur, garage, keuken en thuiskantoor, zijn hierdoor geschikt om een led TL balk in op te hangen.

Geschikte ruimtes per led TL buis lengte

Niet alle lengtes van led TL buizen passen in alle soorten ruimtes. Zo is bijvoorbeeld een TL buis van 150 cm niet geschikt voor in een kleine voorraadkast. Naast het feit dat het misschien met moeite past, zal dit ook veel te veel licht afgeven in zo’n kleine ruimte. Bovendien is dat ook nog eens zonde van je energiekosten, aangezien minder licht ook minder energie betekent.

Led TL buis 60 cm voor kleine ruimtes

Een led TL buis van 60 cm is een van de kleinste lengtes. Hierdoor past zo’n TL balk het beste in kleinere ruimtes. Dit kan bijvoorbeeld een kleine hal of gang zijn. Ook is het mogelijk om deze onder een keukenkastje te plaatsen of in een kledingkast. Dit is vooral handig voor in keukens met meerdere (kleine) hoeken, zoals een U-vormige keuken. Wanneer je een vrij kleine schuur of opslagbox hebt, kun je deze led TL lamp hier ook gebruiken.

Led TL buis 90 cm voor kleinere tot middelgrote ruimtes

Daarnaast heb je nog de led TL buis van 90 cm lang. Aangezien deze iets langer zijn, kun je deze gebruiken in iets grotere ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan boven de spiegel in de badkamer. De badkamer is een plek waar uitstekend licht noodzakelijk is. Het is een plek waar men hun haar doet, make-up aanbrengt etc. Een buis van 90 cm zou ook nog in een schuur kunnen, aangezien het verschil in lengte niet heel groot is met die van de 60 cm lange TL buis.

Led TL buis 120 cm voor middelgrote tot grote ruimtes

Een led TL buis van 120 cm is twee keer zo groot als de TL buis van 60 cm. Je kunt dan een led TL lamp 120 cm gebruiken in ruimtes die dus bijna twee keer zo groot zijn. Denk bijvoorbeeld onder keukenkastjes van hele langwerpige keukens. Ook kun je deze buizen gebruiken in bijvoorbeeld garages of zolders, omdat dit meer langwerpige ruimtes zijn dan brede ruimtes.  Een normale led lamp verspreidt alleen licht rondom de (ronde) vorm van de lichtbol. Een led TL buis van 120 cm is langwerpig en zal dus veel meer oppervlakte verlichten. Gebruik dus een led TL 120 cm voor het effectief en optimaal verlichten van grotere ruimtes.

Led TL buis 150 cm voor grote ruimtes

Een led TL buis van 150 cm is vrij lang. Dit maakt deze buis niet geschikt voor kleine ruimtes, maar juist voor grote ruimtes, zoals grote zolders en in de woonkamer. Zo’n lange led TL buis van 150 cm verspreidt veel licht. Hierdoor hoef je minder losse led lampen te kopen. Dat, in combinatie met de veel langere levensduur van een led TL buis, zorgt ervoor dat je veel geld kunt besparen.

Gebruik led TL buizen dus naast industriële ruimtes ook gewoon voor in huis. Het geeft een industrieel, modern en ruige look die goed past bij de huidige woontrends. Voor al uw led TL buizen kunt u terecht bij dé lampenspecialist: 123led.nl.