Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Hoe weet je of er een jacuzzi op dak mag?

roldeur

Sommige mensen vinden dat een jacuzzi op het dak ten koste gaat van comfort en luxe, maar dat is vaak juist het tegenovergestelde. Wanneer jouw jacuzzi op het dak staat, heb je een perfecte plek om sterren te kijken en het uitzicht geeft je het gevoel dat je kilometers hoog zit. Terwijl je achterover leunt in de grote, comfortabele bubbels, kan je de hele stad onder je zien liggen. Het is dus echt niet verkeerd om een heerlijke jacuzzi van Serenaspa.nl op jouw dak te plaatsen, maar hoe weet je of jouw dak wel geschikt is voor een jacuzzi? In dit artikel lees je waar je op moet letten voordat je de stap waagt!

Dit moet je overwegen!

Er zijn een aantal dingen die je in de gaten moet houden voordat je een jacuzzi op jouw dak plaatst.

Mag het in de stad waarin je leeft?

Het kan illegaal zijn in de stad waar je woont. Codes variëren per stad en deze geven dus aan wat je wel en niet mag doen met jouw huis. Het is daarom belangrijk om deze codes goed door te nemen of iemand te vragen die hier verstand van heeft!

Hoeveel gewicht is de jacuzzi?

Ook moet je overwegen hoe veel de jacuzzi weegt en of jouw dak dit gewicht gaat houden. Het kan zijn dat het onveilig is om zomaar een jacuzzi neer te zetten. In deze gevallen moet je extra steunpilaren of balken toevoegen als dit toegestaan en nodig is.

Hoe krijg je water, elektriciteit en afvoer op het dak?

Ook niet een al te onbelangrijke is dat je goed moet kijken hoe je water, elektriciteit en afvoer op jouw dak krijgt. Als je dit al klaar hebt liggen, kan je hem zo installeren, maar als dit nog niet zo is, moet je overwegen of het jou al dit extra werk waard is.