Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Hoe zorg je voor een gezellige tuin in de winter?

Veel mensen kunnen tijdens de warme maanden intens genieten van hun tuin, ze vinden het heerlijk om lekker in het zonnetje een boek te lezen of om een bak koffie te drinken. Zodra de bladeren beginnen te vallen wordt er eigenlijk amper tot geen tijd meer besteed in de tuin, vaak wordt er ook niet meer naar gekeken. Dat is zonde want ook tijdens de grauwe wintermaanden kan een tuin heel gezellig zijn, Warentuin legt uit hoe je hier voor kunt zorgen.

Sfeervolle verlichting

in de winter zijn de dagen natuurlijk erg kort, de meeste mensen gaan ‘s ochtends weg wanneer het donker is en komen in het donker weer thuis. Mooie verlichting is bijna altijd erg sfeerverhogend, denk maar eens aan alle lampjes die bij kerst opgehangen worden en hoeveel sfeer die geven. Als je wat spotjes vanaf de grond tegen een boom, wat planten of misschien zelfs een kunststuk aan laat schijnen krijg je gelijk een stuk meer sfeer in de tuin. Natuurlijk moet je met kerst ook je tuin weer mooi versieren met echte kerstversieringen zoals een lichtslang, LED-netjes en andere kerstverlichting. 

Maak een knusse zithoek

Veel mensen zullen wel een tuinset in hun tuin hebben staan waar ze in de zomer veel van genieten, je kan echter in de winter ook lekker buiten zitten. Als je zorgt voor een vuurkorf, kachel of heater kan je voor een prima temperatuur zorgen, dit samen met een fleece dekentje en een lekker warm drankje en je hebt een gezellige avond. 

Zorg in de winter ook goed voor de dieren

Het is voor veel dieren in de winter een stuk lastiger om aan voldoende voedsel te komen, je kan ze helpen door in de tuin wat eten weg te leggen. Het meest voornaamste wat mensen doen is het weghangen van allerlei vetbolletjes en pindaslingers voor de vogels, buiten dat je de vogels hiermee helpt vinden mensen het ook mooi om te zien hoe er constant vogels van en naar je tuin vliegen. Buiten vogels kan je ook andere dieren helpen, zoals egels en eekhoorntjes. Het is ook leuk om deze diertjes te zien echter zal dit meer relevant zijn voor huizen die midden in de natuur staan, midden in een dorp zul je ze veel minder vaak tegenkomen.