Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Infrarood panelen zijn er ook voor aan het plafond

woonkamer

Heb jij geen ruimte aan de wanden maar wil je wel graag infrarood panelen plaatsen? Dat is geen enkel probleem. Infrarood panelen zijn er namelijk niet alleen voor aan de muur, maar ook voor aan het plafond. Jij profiteert van directe stralingswarmte, een lagere energierekening en bespaart flink wat ruimte door de panelen aan het plafond te monteren. Infrarood verwarming plafond biedt een stijlvolle verwarmingsoplossing voor thuis of op kantoor.

Infrarood verwarming aan het plafond

Het voordeel van infrarood panelen aan het plafond bevestigen, is dat de stralingswarmte direct op je valt. Hierdoor voelt het direct comfortabel warm aan zodra je de verwarming aan zet. Het is niet nodig om een ruimte voor te verwarmen wanneer je deze opwarmt met infrarood verwarming. Je kunt de infrarood panelen zowel als hoofdverwarming en bijverwarming gebruiken. Zo kiezen veel mensen voor deze optie in het (thuis)kantoor. In plaats van dat je de hele ruimte verwarmt, zoals het geval is bij de conventionele radiator, verwarm je alleen een bepaald gebied.

infrarood verwarming plafond

Voordelen infrarood verwarming

Infrarood verwarming heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele verwarming. Zo hebben de infrarood panelen een gelijkmatige warmteafgifte en een gunstig verbruik. Ook is het prettig dat de panelen eenvoudig te installeren zijn en dat er na de installatie geen onderhoud vereist is. Er hoeven geen leidingen geplaatst te worden, maar je kunt de panelen eenvoudig aansluiten op het bestaande stroomnet. Doordat de panelen werken met stralingswarmte, kan je flink wat energie besparen. De stralingswarmte verwarmt namelijk direct alle mensen, objecten en muren in de ruimte. Per graad die een ruimte verwarmd wordt, bespaar je zo’n 7 procent ten opzichte van traditionele verwarming.

Stijlvolle infrarood panelen

Infrarood verwarming is gemakkelijk weg te werken in het interieur. De stijlvolle panelen komen hierdoor goed tot hun recht in iedere woning. Je hebt de keuze uit verschillende formaten en ontwerpen, zowel voor aan het plafond als voor aan de muur. In de badkamer kiezen bijvoorbeeld veel mensen voor spiegelende infrarood panelen.