Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Infrarood verwarming in je huis?

Infrarood panelen

Ben jij op zoek naar een nieuwe manier om je huis duurzaam te kunnen verwarmen? Heb je wel is nagedacht over het plaatsen van infrarood panelen in jouw huis? Er zitten veel meer voordelen aan infrarood panelen dan je denkt. Wist jij bijvoorbeeld dat je zelfs infraroodpanelen als spiegel of handdoekdroger kunt gebruiken? De panelen zijn multifunctioneel en kunnen in iedere ruimte geplaatst worden. Naast duurzamer zijn de panelen ook beter voor jou en je gezondheid. Wil je meer weten over hoe jij kunt besparen op je energierekening door middel van infrarood panelen? Lees dan snel verder, want in dit artikel lees je alle informatie die je vooraf moet weten.

Hoe werkt het?

Infraroodpanelen werken door de straling die zij sturen naar de objecten in een kamer. In lege ruimte zal het daardoor ook langer duren voordat de ruimte helemaal verwarmd is. Een infrarood paneel warmt, afhankelijk van het gebruikte materiaal, binnen 5 tot 10 minuten volledig op. Hoe meer infraroodpanelen er in een ruimte worden geplaatst hoe sneller de ruimte volledig verwarmt wordt. De panelen kunnen op een bepaalde temperatuur worden ingesteld. Zodra deze temperatuur in de ruimte bereikt wordt slaan de panelen automatisch uit. Infraroodpanelen hebben geen onderhoudskosten, omdat ze geen draaiende onderdelen bevatten die kapot kunnen gaan. Een vloerverwarming moet constant aan staan, bij een infraroodpaneel is dit niet het geval, deze hoeft alleen aan te staan wanneer er behoefte is aan meer warmte. Dit zorgt voor veel minder energieverbruik dan bij andere soorten verwarming, waarbij het ook nog een lang duurt voordat het eenmaal warm is in de ruimte.

Voordelen infrarood paneel

Naast dat infrarood panelen veel energie kunnen besparen in tegenstelling tot andere soorten verwarming, zoals verwarming met gas of elektrische vloerverwarming, zijn infraroodpanelen ook erg duurzaam. Ze verbruiken aanzienlijk minder energie, dus als jij graag iets wil doen voor een beter milieu zijn infraroodpanelen hiervoor een zeer geschikte oplossing. Je kunt namelijk per ruimte een infraroodpaneel installeren en zo ook per ruimte bepalen of deze verwarmd moet worden. Als de kamer eenmaal verwarmd is kun je het paneel weer uit zetten en nog langere tijd genieten van een warme ruimte. De luchtkwaliteit van een huis met infrarood panelen is aanzienlijk beter dan een huis met een gas of elektrische verwarming. Dit komt doordat er door infrarood verwarming geen circulatie van warme lucht ontstaat. Ook gaat een infraroodpaneel schimmelvorming tegen. Ben jij na aanleiding van dit artikel benieuwd geworden naar infrarood panelen? Neem dan vooral een kijkje op infraroodpaneel.nl. Hier vind je nog meer uitgebreide informatie over de verschillende panelen.