Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Inspiratie en ideeën voor het toepassen van ledstrips

ledstrip verlichting

Ledstrips kunnen op veel verschillende manieren worden toegepast in het interieur. Het kan bepaalde voorwerpen laten uitlichten of het kan zorgen voor een rustige en ontspannen of juist speelse sfeer in huis. Overal in en om het huis kun je ledstrips toepassen. Om te beginnen dien je de kiezen voor goede ledstrips zoals bijvoorbeeld de RGB ledstrips op LEDStripXL.nl. Hiermee kun je verschillende kleuren kiezen waardoor je voor iedere stemming en iedere kamer een eigen kleur kunt kiezen. Zo plaats je een ledstrip bijvoorbeeld achter een schilderij of een spiegel om zo een mooi effect te creëren. Wil je meer licht op het aanrecht of in je kledingkast? Ook dan voeg je eenvoudig een ledstrip toe op de gewenste plaats.

Eenvoudig zelf ledstrips bevestigen in huis

Het plaatsen van ledstrips is erg eenvoudig. Ledstrips komen met een goede plakrand. Hierdoor kun je de strips werkelijk overal bevestigen. Wil je een ledstrip in de badkamer? Kies dan voor een waterbestendige ledstrip. Ook wanneer je een ledstrip in de tuin of op het balkon wilt gebruiken, kun je kiezen voor een waterbestendige optie. Wanneer je de ledstrips mooi weg wilt werken en ervoor wilt zorgen dat ze goed op hun plaats blijven zitten, kies je voor ledstripprofielen. Deze kun je bijvoorbeeld inzetten om een ledstrip langs het plafond te bevestigen. Hierdoor zie je de led chips niet zitten maar kun je wel genieten van het mooi lichteffect.

Kies voor led als energiezuinige oplossing

Naast dat je ledstrips overal kunt toepassen voor meer sfeer, gezelligheid of een leuk effect, is het ook nog eens een energiezuinige oplossing. Wanneer je eenmaal jouw ledstrip hebt bevestigd hoef je hier niet meer naar om te kijken. Een ledstrip gaat duizenden uren mee zonder dat het vervangen dient te worden. Je kunt hier een breed aanbod vinden aan diverse ledstrips en andere led producten. Zo kies je voor een RGB strip waarmee je ontelbare kleuren kunt kiezen. Ook kun je kiezen voor een ledstrip met wit licht. Dit is handig om jouw mooiste accessoires mee uit te lichten in een open past bijvoorbeeld. Je plaats de ledstrips eenvoudig achter de tv, de bank, onder het bed, langs het plafond, achter de keukenkastjes of achter een schilderij of spiegel.