Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Je tuin make-over: zo pak je dat aan!

Ben je van plan om binnenkort je tuin te verbouwen of zomer-klaar te maken? Dan is het slim om alvast een aantal voorbereidingen te treffen. Het is namelijk belangrijk om niet zomaar te beginnen maar goed na te denken hoe je het gaat aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van je tuin, waar breng je al het afval heen, is de stort open? Heb je alle spullen in huis om je tuin daadwerkelijk goed aan te pakken of moet je bepaald gereedschap huren/kopen? Dit zijn dingen die goed zijn om te bepalen zodat je niet op zaterdagochtend nog naar de bouwmarkt moet. In deze blog geven we je een aantal tips en tricks hoe jij jouw tuin het beste aan kan pakken en welke elementen jouw tuin net dat beetje extra geven!

Budget bepalen

Ook bij het inrichten van de tuin zijn noodzakelijke uitgaven. Deze tarieven kunnen variëren, afhankelijk van je wensen. Bepaal daarom van tevoren hoeveel je van plan bent te besteden en of je het wilt sparen met alles wat je wilt opknappen. Misschien ga je de verbouwing zelf doen of huur je een tuinman of tuinman in. Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Je kan je budget ook ruim berekenen, zodat je niet in de problemen komt als zich ongeplande kosten voordoen. Het is namelijk belangrijk dat je niet opeens halverwege moet stoppen omdat het budget op is. Daarnaast kan je veel spullen tweedehands halen. Denk bijvoorbeeld aan struiken, planten, zand en aarde. Dit zijn elementen die je niet perse nieuw hoeft te halen. Daarnaast kan je veel geld besparen door bepaald gereedschap te huren in plaats van te kopen. Vaak heb je bepaalde gereedschap maar 1 of 2 keer nodig. Het is zonde als je het vervolgens koopt en nooit meer gebruikt.

Spullen inkopen

Weet je iets over het uiterlijk van de tuin, dan is het tijd om de benodigde materialen te zoeken. Denk eraan dat u ook de materialen en oude bloemen in de huidige tuin moet opruimen. Veel mensen onderschatten het resulterende afval. Om al het afval in één keer te kunnen afvoeren, kan je ervoor kiezen om een container te gebruiken. Mocht je toch nieuwe tuinmeubelen moeten bestellen, houd dan rekening met de levertijd. Bij Hillhout tuinhout vind je allerlei verschillende tuinmeubelen en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een trellisscherm. Dit kan je tuin erg opvrolijken en geeft net dat beetje extra!