Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Laat je kruipruimte uitgraven voor meer ruimte

kelder

Heb jij het vermoeden dat je nog niet alles uit jouw woning hebt gehaald? Dat zou best kunnen kloppen, want veel mensen vergeten dat ze over een kruipruimte beschikken. Dit is een plek onder de vloer van de begane grond van jouw woning. Vaak staat deze ruimte bekend om het feit dat je er moeilijk bij kan en dat er weinig ruimte is. Maar door een kruipruimte uit te graven, heb je ineens wat extra ruimte in jouw huis gecreëerd. Ben jij benieuwd hoe een kruipruimte uitgraven precies in zijn werk gaat? In deze blog ontdek je alles wat je moet weten over dit onderwerp. Zo weet je zeker of dit wel of geen interessante optie voor je is. 

Hoe het laten uitgraven van een kruipruimte werkt

Het laten uitgraven van een kruipruimte werkt volgens een specifiek proces. Ten eerste komt er een zuigwagen langs van een bedrijf die hierin gespecialiseerd is. Daarna wordt er een slang aangelegd die tot in jouw kruipruimte reikt vanuit de vacuümwagen. Dit geldt niet alleen voor makkelijk, maar ook moeilijk begaanbare kruipruimtes doordat de lengte van de slang tot wel honderd meter reikt. Vervolgens gaat iemand met de slang de kruipruimte in om al het materiaal daar weg te zuigen. Vaak betreft dit zand, maar ook steenpuin is in een kruipruimte te vinden. Deze stoffen worden tot slot afgevoerd via de slang naar de wagen, waardoor jouw kruipruimte ineens veel groter is geworden.

Je krijgt meer ruimte door deze methode

Er zijn meerdere voordelen van het laten uitgraven van een kruipruimte. Ten eerste creëer je meer ruimte. Zo hoef jij niet langer letterlijk te kruipen wanneer jij je in de kruipruimte begeeft. Maak er een mooie mancave of wijnkelder van. Ook levert het uitgraven geen schade op als er zuigtechniek wordt toegepast. Daardoor weet je zeker dat je niet voor negatieve verrassingen komt te staan. Tot slot laat een kruipruimte uitgraven de waarde van jouw woning toenemen. Dit komt doordat je huis ineens over meer vierkante meters beschikt waar men wat mee kan.