Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Lanzarote

Lanzarote

Je hebt gaat komende vakantie naar het buitenland met je gezin, partner, vrienden of alleen.  Hoe dan ook, het moet een heerlijke zonnige vakantie zijn om bij te komen van stressvolle werkweken. De bestemming is het meest belangrijk voor een prettige vakantie. Zoals je misschien wel weet zijn er vakantiebestemmingen waar het het hele jaar lekker zonnig is. Het mooie eiland Lanzarote is een van die bestemmingen. Het is een vulkanisch eiland dat enorm populair is onder Europeanen als bestemming voor een zonvakantie. In deze blog zal worden toegelicht waarom jij jouw vakantie moet boeken naar Lanzarote.  

Lanzarote

Het eiland en klimaat

Lanzarote ligt op ongeveer 4 uur vliegen van Nederland en valt onder de Canarische Eilanden. Doordat deze eilanden dicht bij de evenaar liggen, is het hier het hele jaar door zonnig weer. Meer dan 300 dagen per jaar is het droog op Lanzarote en valt er dus geen neerslag. Je kunt dus niet alleen in de zomer, maar ook in de winter genieten van deze vakantiebestemming. In de zomer is het er rond de 25-30 graden en in de winter 18-21 graden. De wind is bepalend voor de gevoelstemperatuur. Zo kan het frisser aanvoelen tijdens avonden in de zomer, maar wanneer er weinig wind is in de winter voelt dit als zomer. 

Wat te doen?

Er zijn verschillende mooie plekken en badplaatsen op Lanzarote. Vlakbij de hoofdstad Arrecife is Puerto del Darmen te vinden. Hier zijn veel restaurants, barretjes en gezellige cafés. Je kunt tijdens de vakantie op Lanzarote natuurlijk heerlijk ontspannen en zonnen op de prachtige stranden. Daarnaast kun je op avontuur gaan over sommige stranden. Doordat Lanzarote een vulkanisch eiland is, zijn er ook vele bijzondere stranden. Daarnaast mag je Nationaal Park Timanfaya niet missen tijdens je bezoek aan Lanzarote. Hier maak je kennis met het prachtige vulkanische landschap van het eiland.