Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Let hierop bij het kiezen van een eettafel

Wanneer je een eettafel gaat kiezen zijn er meerdere dingen waar je op zou moeten letten. Een van deze punten is de afmetingen van de eettafel. Om er zeker van te zijn dat een eettafel de perfecte afmetingen heeft kun je het beste kiezen voor een eettafel op maat. Bij de afmetingen van een eettafel kun je denken aan de breedte en de lengte van de tafel. Deze afmetingen zullen onder andere afhangen van de grootte van de kamer waar de eettafel komt te staan. Daarnaast is het echter ook belangrijk om na te denken over de hoogte van de eettafel. Het soort stoelen en de hoogte hiervan speelt een rol in de hoogte van een eettafel. 

De vorm van de eettafel

Een ander punt om over na te denken bij het uitkiezen van een eettafel van detafelheren.nl is de vorm van de tafel. De grootte van de kamer zal ook weer een rol spelen in de vorm van de tafel. Een van de voordelen van een rechthoekige of vierkante tafel is dat je deze tegen de muur kunt zetten om zo meer ruimte over te houden. Een voordeel van een ronde tafel is juist weer dat deze voor meer gezelligheid kan zorgen. Dit komt deels doordat je aan een ronde tafel vaak meer stoelen kunt plaatsen. Een nadeel is dan wel weer dat een ronde tafel vaak veel ruimte in beslag neemt. 

Het materiaal van de eettafel

Het materiaal waar een eettafel van is gemaakt zal een grote invloed hebben op het uiterlijk van de eettafel. Het kiezen van het materiaal voor een eettafel is dan ook een kwestie van persoonlijke smaak. Er zijn heel erg veel verschillende opties om uit te kiezen waardoor je de eettafel kunt laten aansluiten bij de rest van het interieur. Zo kun je onder andere kiezen voor verschillende soorten hout met allemaal een andere uitstraling. Daarnaast kun je ook nog gaan voor een tafel van plastic of metaal of een combinatie van meerdere materialen.