Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Makelaar Groningen voor aankoop en verkoop

Verasol

Makelaar Groningen is al meer dan 25 jaar een begrip in Groningen wanneer het gaat om het verkopen of aankopen van een woning, appartement of een bedrijfspand. Ben je op zoek naar een koopwoning of wil je juist je woning verkopen? Dan is het aan te raden een makelaar in de juiste omgeving in de arm te nemen. Deze is bekend met alle wijken uit de stad Groningen, Haren en omgeving. Zij weten dus welke wijk het kindvriendelijkst is, waar scholen en winkelcentra zich bevinden en waar je dicht bij een opstapplaats voor het openbaar vervoer woont. Een goede makelaar is lid van NVM en helpt vele kopers én verkopers bij de aankoop of verkoop van hun huis, appartement of bedrijfspand. Naast aankoop en verkoop kun je ook terecht voor andere diensten zoals:

·         Taxatie

·         Bouwtechnische keuring

·         Hypotheekadvies

·         Verzekeringen

Wat doet een makelaar van Makelaar Groningen?

Een makelaar van Makelaar Groningen kan bemiddelen bij de aankoop, verkoop of verhuur van woningen, appartementen en bedrijfspanden. Bij koopwoningen kan een makelaar optreden als aankoop- of verkoop makelaar. Taxateurs zijn makelaars die gespecialiseerd zijn in het taxeren van panden. Verhuurmakelaars bemiddelen bij het verhuren of huren van woningen. Dan heb je ook nog BOG-makelaars, die zijn gespecialiseerd in de aan- of verkoop van bedrijfspanden. Zowel de aan- als de verkoopmakelaar behartigt de belangen van de koper of verkoper  en voeren daarvoor meerdere taken uit. Bij een goed makelaarskantoor zijn ze prima in staat om de rollen van aankoopmakelaar en verkoopmakelaar te vervullen. Een makelaarskantoor kan echter nooit bij dezelfde woning optreden als aan- en verkoopmakelaar omdat kopers en verkopers tegenstrijdige belangen hebben.

Wat zijn de taken van een makelaar?

Taken die een aankoopmakelaar van Makelaar Groningen uitvoert zijn:

·         Het zoeken naar een geschikte woning en deze aan de potentiële koper voordragen

·         Meegaan met het bezichtigen van de woning

·         Voeren van onderhandelingen met de verkopende partij

·         Begeleiden van administratieve en notariële of juridische taken

·         Bieden van ondersteuning tot ver na de oplevering

 Taken die een verkoopmakelaar uitvoert zijn:

·         Op basis van taxatie met de verkoper de juiste prijs voor de verkoop bepalen

·         Samen met de verkopende partij de juiste verkoopstrategie bepalen

·         Actief op zoek gaan naar potentiële kopers

·         Het plannen van bezichtigingen en potentiële kopers rondleiden

·         Het voeren van onderhandelingen, in naam van de verkopers, met de aankopende partij

·         Het uitwerken van het verkoopcontract

·         Begeleiden en uitvoeren van administratieve en notariële of juridische taken

Hulp bij de aankoop of verkoop van een huis

Natuurlijk kun je een huis zelf kopen of verkopen, maar je kun ook een makelaar inschakelen. Met het inschakelen van een aankoop of verkoopmakelaar van Makelaar Groningen zorg je ervoor dat je alle expertise die hierbij nodig is bij de hand hebt. Een aan- of verkoopmakelaar is nooit emotioneel betrokken bij de aankoop of verkoop van een woning en kijkt daardoor puur zakelijk naar die woning. Omdat hij vaker woningen koopt of verkoopt, ziet hij dingen die jij als koper zo maar over het hoofd kan zien. Samen met degene die het huis verkoopt of aankoopt kan hij een bedrag bepalen. Bij de verkoop het minimale verkoopbedrag en bij de aankoop het maximale aankoopbedrag. Bij bezichtigingen is de makelaar altijd aanwezig. Vooral de administratieve en juridische zaken vergen expertise en nemen veel tijd in beslag. Dit regelt een makelaar ook allemaal voor je!