Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Moderne meubels voor moderne huizen

zwevende tv meubels

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een zwevend tv meubel in zijn huis hangen. Hier zijn goede redenen voor. Ten eerste moet duidelijk gemaakt worden dat het niet om een letterlijk zwevende tv meubels gaat. Waar het om draait is dat bij zwevende tv meubels het meubilair van de vloer zoveel mogelijk is. Dit is een meer moderne aanpak van het meubilair in het huis maar voor goede redenen. Je kent vast wel het drama van tv-kasten. Je moet altijd daar afstoffen en stofzuigen. Met een zwevende tv kast zorg je ervoor dat je veel gemakkelijker het stofvrij kan houden. Dit is een voorbeeld van hoe zelfs met iets zo vanzelfsprekend als een kast we nog steeds innovatie kunnen hebben.

zwevende tv meubels

Van lomp naar slank

In mijn oude huis stond vroeger een gigantische TV-kast. Je hebt misschien ook nog wel bij je grootouders zo een kast gezien waar ze hun computer in zetten. Je kunt door te kijken naar deze oude modellen zien hoe het meubilair geëvolueerd is. Deze ouderwetse kasten voor de TV en computer waren ontworpen op een relatief primitieve manier. Je nam een gewone kast en paste deze aan zodat je er een nieuw iets in kon zetten. Tegenwoordig hebben we ontwerpen voor in de woonkamer die minder lomp zijn. Je kunt natuurlijk zeggen dat die grote kasten veel ruimte hadden om dingen in te zetten maar dat is simpelweg niet waar. Veel hout werd verspild en niet gebruikt.

Waarom je voor slank moet gaan

De conclusie die hier getrokken kan worden is dat het moderne meubilair veel beter is dan het oude meubilair. Om nog even alles om te sommen en misschien nog een paar dingen toe te voegen. Bij het nieuwe meubilair wordt er rekening gehouden met hoe je het wilt gebruiken. Dus er is geen overbodig materiaal. Dat maakt het goedkoper, duurzamer en vaak ziet het er mooier uit. Dan heb je ook nog het schoonmaken. Bij het moderne meubilair kun je veel gemakkelijk stof beperken omdat je overal goed bij kan. Stof hoopt zich het meeste op als het opgesloten wordt.