Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

De beste verzorging voor jouw dieren

Als echte dierenliefhebber heb je natuurlijk altijd het beste met jouw (huis)dieren voor. Alleen het allerbeste voer is goed genoeg voor jouw lievelingsdier. Maar niet alleen voer is belangrijk. Ook verzorging, voldoende ruimte en veel aandacht zijn essentiële onderdelen om jouw dieren een gelukkig leven te geven. In deze blogpost besteden wij meer aandacht aan dit thema. Lees dus snel verder als jij dieren hebt en deze graag het beste wilt geven!

Eten en drinken

Een goede verzorging van je dieren begint natuurlijk met het beste voer en altijd vers drinkwater. Dit is dan ook echt een onderdeel waar je niet te veel op wilt besparen. Helemaal niet als je bijvoorbeeld kippen hebt zoals ik. Bij dieren die voedingsmiddelen voor ons als mensen produceren is het extra belangrijk om de juiste en natuurlijke voeding te voeren. Alles wat mijn kippen eten heeft namelijk een directe invloed op de kwaliteit van de eieren die zij leggen. Daarnaast heb je natuurlijk gewoon het beste voor jouw dieren voor, dus het kopen van divers voedsel van hoogwaardige kwaliteit is gewoon een logische stap.

Leefruimte

Dieren een goed leven geven heeft alles te maken met het creëren van een fijne leefomgeving. Ruimte is daarbij het sleutelwoord. Het liefst wil jij je dieren vrij laten rondlopen, zoals het in de natuur ook zou gebeuren. Echter, niet iedereen heeft de luxe van een grote boerderij en veel land tot zijn beschikking. Dat betekent niet dat je geen dieren kunt houden, maar wees wel realistisch. Je wilt misschien wel heel graag een hond, maar in een studio appartement is dat niet de meest handige keuze. Niet voor jou, maar ook niet voor het dier. Persoonlijk droomde ik altijd van boerderijdieren om mij heen. Helaas laat mijn achtertuin het alleen toe om kippen te houden. Mijn kippen kunnen vrij rondlopen in de tuin en zelf hun ruime hok in- en uit wandelen.

Niet alleen ruimte, maar ook luchtkwaliteit is van groot belang. Houd  hierbij dezelfde standaarden aan die ook voor mensen gelden. 

Verzorging

Als laatste onderdeel van dit thema willen we nog graag even de juiste verzorging van een dier aankaarten. Je hebt het beste met je dier voor, maar je huisdier insmeren met allerlei chemische middelen is natuurlijk niet zoals het in de natuur bedoeld is. Gelukkig zijn er ook veel biologische alternatieven waarbij nematoden worden ingezet. Dit zijn onzichtbare organismen die zich voeden met schimmels en bacteriën. Zo heb ik bijvoorbeeld op natuurlijke maar zeer effectieve wijze bloedluis kippen bestreden bij mijn huisdieren.