Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Nieuw meubilair nodig? Overweeg een unieke en mooie bamboe stoel

bamboe stoel

Stoelen bestaan er uiteraard in veel verschillende soorten en maten, maar wist je al dat er ook bamboe stoelen bestaan? Deze stoelen zijn gemaakt met het materiaal bamboe, maar ze kunnen ook een bamboe design hebben. Een luxe bamboe stoel is gemaakt van hoogwaardig bamboe en is hierdoor degelijk en duurzaam. Deze stoelen bestaan er ook in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er verschillende krukjes en relaxstoelen.

Verschillende soorten stoelen

Er bestaan veel verschillende soorten stoelen. Zo heb je lounge stoelen, krukjes en vele andere stoelen. Veel mensen weten het niet maar deze zijn alle in bamboe uitgave te krijgen. Bamboe stoelen zijn veel duurzamer dan regulier materiaal stoelen. Dit komt doordat bamboe een heel makkelijk proces heeft om te kweken. Het is tevens ontzettend stevig en stug waardoor het een perfect bouwmateriaal is. Vooral in de huidige maatschappij zijn duurzame materialen als deze erg geliefd! Door gebruik te maken van bamboe stoelen loop je natuurlijk voor op andere mensen en ben jij helemaal klaar voor de komende trends.

bamboe stoel

Alternatief gebruik van bamboe

Veel mensen kennen wel de gevlochten stoelen die op veel terrassen staan. Vroeger waren ze allemaal van echt gevlochten touw of stof. Tegenwoordig zijn deze helaas vooral gemaakt van kunststof wat maar het uiterlijk heeft van deze gevlochten stoelen. Hierdoor lijkt het een mooi gevlochten stoel, maar in werkelijkheid is het een stoel van kunststof. Door deze hier een bamboe stoel van te maken kan op een duurzame manier de echt gevlochten stoel weer gemaakt worden. Met bamboe is er namelijk materiaal in overschot! Wees daarom een koploper en wees een van de eerste die de overstap maakt naar de echt duurzame nieuwe stoelen, de bamboe stoelen.