Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Onderwerp voor de blog: Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie

U heeft uw huis goed geïsoleerd, maar de vloer blijft onaangenaam koud aanvoelen? Denk dan eens aan vloerisolatie of aan kruipruimte isolatie. Vaak is de ruimte onder de vloer niet hoog genoeg om isolatie aan de onderkant van de vloer aan te brengen. Dan biedt het isoleren van de kruipruimte met piepschuimbolletjes uitkomst. Deze DI-Chips of EPS-parels kunnen van bovenaf in de kruipruimte geblazen worden. Zo kunt u toch een goede isolatie verkrijgen en voelt de vloer weer lekker warm aan. Hoe laag de kruipruimte ook is.

kruipruimte-isolatieMinder warmteverlies met DI-Chips of EPS-parels

Als u de kruipruimte laat vullen met piepschuim, gaan uw stookkosten flink omlaag. Er trekt geen kou meer omhoog en de plavuizen voelen aangenaam warm aan. Voor het isoleren van kruipruimtes kunt u DI-Chips, EPS-parels of de waterafstotende HR++ parels van EPS gebruiken. EPS-parels zijn bolletjes van geëxpandeerd polystyreen, of te wel piepschuim. DI-Chips zijn wat ruwer van vorm en gemaakt van gerecycled polystyreen.

Eenvoudig zelf aan te leggen

Omdat het aanbrengen van kruipruimte isolatie vrij eenvoudig is, besluiten veel mensen om het zelf te doen. Het enige dat u nodig heeft zijn een aantal zakken DI-Chips of EPS-parels, een voerton, slangen en een bladblazer om de parels onder de vloer te blazen. Let wel op dat er geen leidingen of gasbuizen zonder mantelbuis in de kruipruimte liggen die bereikbaar moeten blijven. Neemt u liever het zekere voor het onzekere, dan kunt u kruipruimte isolatie laten aanleggen door een isolatiebedrijf. Dat is wel een vrij kostbare aangelegenheid. De kosten voor een gemiddelde eengezinswoning komen al gauw op zo’n 1000 euro.

Waar te koop?

Isolatiemateriaal vindt u bij doe-het-zelfzaken of bij een bouwmaterialenhandel. Ook online kunt u snel en voordelig DI-Chips en EPS parels bestellen.