Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Prachtige tuindecoratie die een eeuwigheid meegaat

Als u dit artikeltje leest dan bent u hoogstwaarschijnlijk op zoek naar prachtige nieuwe decoratie om uw tuin er schitterend uit te laten zien. Maar wat is nou goede decoratie die ook nog eens duurzaam is? In dit artikel nemen we u mee langs verschillende zoals bijvoorbeeld bronzen beelden, maar ook betonnen beelden en fonteinen.

De grote winnaar wat betreft duurzaamheid

Bronzen beelden zijn wat ons betreft de winnaar als het aankomt op duurzaamheid. De beelden zijn namelijk bestand tegen weersinvloeden zonder dat dit invloed heeft op de levensduur van de beelden. Brons is namelijk een materiaal dat ontzettend veel kan hebben. Zo is het bijvoorbeeld erg slijtvast. Regenbuien zorgen er namelijk niet voor dat het materiaal kan slijten. Dit gebeurt wel bij beelden die van minder harde materialen zijn gemaakt. Denk dan aan tuinbeelden die gemaakt zijn van steen of beton. Dit is vaak terug te zien in antieke beelden. Van brons of steen en beton. Zet de beelden gemaakt van deze materialen naast elkaar en uit hetzelfde bouwjaar, dan zullen er merkbare verschillen zijn. In de beelden gemaakt van brons zijn alle details nog goed zichtbaar. Bij de beelden van beton en steen zullen deze details minder zichtbaar zijn doordat de wind en regen deze langzaam door de tijd heen hebben verweerd.

Onderhoudsarme tuinbeelden voorkomen veel tijd en kosten

Wat tijdens de bovenstaande vergelijking ook op zal vallen is dat stenen en betonnen beelden vatbaar zijn voor groene aanslag en eventueel zelfs mos wat op de beelden groeit. Dit zorgt voor extra onderhoud. De plantjes die groeien op de beelden kunnen het beeld namelijk beschadigen, de wortels van deze planten trekken namelijk in het beeld. Brons is een materiaal waar geen planten op kunnen groeien, daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.