Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Pvc-vloer

Pvc-vloer

Pvc; de nieuwe standaard voor vloeren

Heel veel mensen leggen tegenwoordig een pvc-vloer in huis. Het lijkt inmiddels een beetje de nieuw standaard voor vloeren te zijn. Dat is natuurlijk niet voor niets: ze zien er namelijk altijd heel mooi uit en hebben een zeer lange levensduur. Gaat u verhuizen of moet uw bestaande vloer vervangen worden? Dan kunt u nu kiezen voor een vloer van pvc. We vertellen u er hieronder meer over.

Wat is een pvc-vloer?

Pvc is de afkorting van polyvinylchloride. Het is een voordelige en makkelijk te bewerken kunststof. Het materiaal wordt steeds vaker gebruikt als alternatief voor hout en beton. Ook voor vloeren wordt pvc dan ook steeds frequenter gebruikt. Dat is om onderstaande praktische voordelen.

De voordelen van pvc

Steeds meer mensen leggen een pvc-vloer in huis. Mond-tot-mondreclame maakt de vloer van pvc daarbij ook steeds populairder. Bovendien ziet zo’n vloer er gewoon erg mooi uit. Pvc:
  • heeft een lange levensduur
  • dempt geluid
  • is vochtbestendig
  • is te combineren met vloerverwarming
  • is in vele stijlen te koop
  • is makkelijk in onderhoud
  • is relatief voordelig in aanschaf

Pvc-vloer leggen

U kunt een pvc-vloer zelf leggen. U kunt daarbij kiezen voor een vloer die u moet lijmen of een vloer die u kunt klikken, zoals laminaat. De klik-variant is eenvoudiger te leggen. Dat moet ‘zwevend’ gebeuren, het liefst op een ondervloer. U kunt de vloer natuurlijk ook laten leggen door een professionele vloerenlegger.

Een PVC-vloer voor u

Bent u ook overtuigd van de voordelen van de pvc-vloer? Ga dan snel naar de vloerenspecialist bij u in de buurt. Zij adviseren u over de pvc-vloer die het best bij uw situatie en woning past. Heeft u al een vloer van pvc? Wij horen graag uw bevindingen via ons contactformulier.