Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Rolluiken op zonne-energie

Rolluiken op zonne-energie

Duurzame rolluiken bij jou thuis

Veel huiseigenaren willen graag duurzamer wonen. Door zonwering te nemen dat werkt op zonne-energie, ben je goed bezig! Steeds meer mensen krijgen het besef dat er nog veel gedaan moet worden om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dankzij dit soort zonwering kun jij alvast een klein deel van de oplossing zijn. In dit blog vertellen wij jou meer over de voordelen van zonwering op zonne-energie, lees het nu snel verder!

Werking van zonwering op zonne-energie

Er zijn verschillende soorten zonwering, waaronder rolluiken werkend op zonne-energie. De rolluiken op zonne-energie werken op een solarmotor. Deze solar motor bestaat uit een batterij en een zonnepaneel. Het zonnepaneel wordt aan de voorzijde van de omkasting geplaatst, hierdoor kan er voldoende zon op dit gedeelte komen. De batterij van de solar motor zorgt ervoor dat er voldoende energie wordt opgeslagen om het rolluik aan te kunnen sturen. Zo hoef jij je op een regenachtige dag geen zorgen te maken dat jouw rolluiken niet werken.

Geen hak- of breekwerk nodig

Doordat je dankzij de batterij geen aansluiting nodig hebt op het stroomnetwerk, kun je dit soort zonwering overal plaatsen. Ook is er daarnaast geen hak- of breekwerk nodig in muren of kozijnen om de zonwering aan te sluiten. Het zonnepaneel en de batterij doen het werk en zorgen ervoor dat jouw zonwering altijd functioneert.

Voordelen van zonwering op zonne-energie

Wij hebben de grootste voordelen van zonwering op zonne-energie voor jou op een rij gezet, zodat jij weet of dit soort zonwering bij jou past:
  • Een veilige woning
  • Verduistering van alle ruimtes
  • Beter binnenklimaat
  • Bespaar op je energierekening
  • Geen hak- of breekwerk nodig
  • Duurzame aansturing

Een veilige woning

Dat de zonwering op zonne-energie multifunctioneel is, blijkt uit deze blog. Naast het beheersen van het binnenklimaat en het verduisteren van je woning helpt de zonwering ook bij de beveiliging van jouw woning. Zonwering zoals rolluiken zorgen ervoor dat het lastiger is voor inbrekers om jouw huis binnen te komen. Meer weten over hoe jij duurzamer kunt wonen? Je leest het in deze artikelen.