Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Samen slapen zonder gedoe – Ontdek de voordelen

Een goede nachtrust is van cruciaal belang voor onze gezondheid en ons welzijn. Maar wat als je slaapgewoonten verschillen van die van je partner? Gelukkig biedt een deelbaar bed de ideale oplossing. In dit blogartikel ontdek je waarom dit bed een slimme investering is voor koppels en hoe je het beste bed voor jullie kunt vinden.

Voordelen

 1. Pas het bed aan jullie persoonlijke behoeften:
  Het bed biedt de flexibiliteit om elk bed afzonderlijk aan te passen aan jullie eigen slaapgewoonten en -behoeften. Jullie kunnen kiezen voor verschillende matrassen en hardheden, waardoor jullie beiden een goede nachtrust krijgen.

 2. Verminder ruzies over slaapgewoonten:
  Een van de grootste voordelen van een bed zoals dit is dat jullie geen compromissen meer hoeven te sluiten over slaapgewoonten. Jullie kunnen elk hun eigen zijde van het bed aanpassen zonder dat dit van invloed is op de andere persoon. Dit kan veel spanning en ruzies besparen.

 3. Verhoog de intimiteit:
  Hoewel jullie misschien denken dat een deelbaar bed de intimiteit kan verminderen, kan het eigenlijk het tegenovergestelde effect hebben. Het geeft jullie de mogelijkheid om dichter bij elkaar te komen wanneer jullie dat willen. Als jullie beide klaar zijn om te slapen, kunnen jullie het bed in tweeën splitsen voor een goede nachtrust.

Hoe vind je het juiste deelbare bed?

 1. Meet de ruimte op:
  Zorg ervoor dat je de ruimte opmeet voordat je op zoek gaat. Zo kun je ervoor zorgen dat het bed past en dat er voldoende ruimte is om de twee delen te scheiden.

 2. Kies de juiste matrassen:
  Kies voor matrassen met verschillende hardheden en materialen, zodat jullie beiden het comfort krijgen dat jullie nodig hebben. Overweeg ook om te investeren in verstelbare matrassen, zodat jullie beide de perfecte slaaphouding kunnen vinden.

 3. Zoek naar bed frames met een hoogwaardig deelsysteem:
  Kies voor een bed frame met een hoogwaardig deelsysteem dat gemakkelijk te gebruiken is en stevig genoeg is om het gewicht van jullie beiden te dragen. Zo kun je zonder problemen het bed splitsen en weer samenvoegen wanneer je maar wilt.

Een deelbaar bed biedt vele voordelen voor koppels die willen genieten van een goede nachtrust zonder gedoe. Het biedt de flexibiliteit om elk bed aan te passen aan jullie eigen slaapbehoeften en vermindert ruzies over slaapgewoonten. Bovendien kan het de intimiteit vergroten en is het gemakkelijk te gebruiken als je het juiste bed kiest.