Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Smaakvol grillen met een kamado bbq!

kamado bbq

Barbecueën is natuurlijk erg lekker. Er zijn ook zoveel verschillende manieren om dit te doen. Een populaire bbq is de big green egg. Dit is een kamado bbq. Maar niet veel mensen weten wat een kamado is en wat het verschil is. 

Verschillende soorten

De kamado BBQ is een bepaalde soort bbq. Verschillende merken hebben een kamado gemaakt. Denk hierbij aan de big green egg of de bastard. Deze zijn allemaal kamado’s die ze op hun eigen manier hebben uitgewerkt. De kamado ziet er hierdoor niet op een vaste manier uit of heeft geen vaste functie. De verschillen tussen de verschillende merken geeft ook verschillen tussen de verschillende functies. Het concept van een kamado stamt af van een Chinese rijstkoker.  Een kamado zelf is een barbeque en oven in een. Deze bestaat uit massief materiaal, deze heeft een goed hitteschild en isoleert goed. Door deze voordelen en meer is de kamado een erg populaire bbq bij de liefhebbers. 

kamado bbq

Voordelen

De verschillende merken die kamado bbq’s hebben gemaakt hebben ook verschillen. De verschillende bbq’s hebben hun eigen voor- en nadelen. De verschillen zorgen voor verschillen in gebruik. Het idee van een kamado heeft zijn eigen voordelen naast de voordelen van de verschillende merken en soorten. Een van de grootste voordelen is hoe zuinig het is. Met 1 portie houtskool kan je al 12 uur gebruiken op 120 graden. Verder zijn de temperaturen constant en kan je de kamado het hele jaar door gebruiken.