Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Spiegel met een mooie lijst kopen? Wij zetten de opties voor je op een rij

Je vindt ze vaak terug in een toilet, slaapkamer en de badkamer, maar tegenwoordig zie je ze ook steeds vaker terug in woonkamers en keukens. De reden hiervan is dat ze voor een ruimtelijk effect kunnen zorgen. Zeker in donkere en kleinere kamers kan een spiegel uitkomst bieden. Als je het voorwerp voor in de woonkamer wilt kopen wil je natuurlijk wel dat de lijst ook bij het interieur past. Daarom kun je ze ook in verschillende vormen, maten en kleuren aanschaffen. Terwijl je ook kunt kiezen uit verschillende materialen waarvan de lijsten zijn gemaakt. In onze blog vertellen we welke keuzes je zoals hebt als je op zoek gaat naar een spiegel.

Spiegel in de Barokstijl

De lijst in de Barokstijl is gebaseerd op het Barokke tijdperk uit de vijftiende eeuw. Deze lijsten hebben doorgaans een hoog reliëf en bijzondere ornamenten die op de hoeken van de lijst zijn bevestigd. De klassieke uitstraling van deze lijsten zorgen voor een elegante en luxueuze uitstraling en dat is ook precies de reden waarom een spiegel in de Barokstijl enorm populair is. Doorgaans zijn de spiegels bruin of goudkleurig, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om deze lijsten in het wit, zwart of het zilver te bestellen.

Klassieke lijst verveelt nooit

Klassieke inrichting zijn nog volop aanwezig of worden nog altijd samengesteld. De klassieke stijl verveelt nooit! Evenals de klassieke spiegel die je in een woonkamer kunt ophangen. Je kunt ook voor in een klassieke inrichting ook kiezen voor spiegels met een lijst in de Barok- of Scandinavische stijl. Klassieke lijsten zijn ook in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar en doorgaans worden ze gemaakt van onbewerkt hout. Je kunt natuurlijk ook kiezen om de lijst in het zwart, wit of zilver te laten spuiten. Of zelfs in goud als je dat wilt.

Spiegel met een moderne lijst

Veel mensen kiezen voor een modern interieur en deze stijl is minimalistisch en bevat vaak strakke lijnen. Logischerwijs past hier geen lijst in de Barok- of een klassieke stijl bij. Je kunt wel kiezen voor een flinterdunne lijst of juist een lijst iets meer diepte om leuk effect te creëren. In de regel worden moderne lijsten in het zwart of zilver gekozen, maar ook goudkleurige en witte lijsten zijn bezig aan een opmars. In de regel worden moderne lijsten van aluminium gemaakt, maar je kunt ook voor andere materialen kiezen, zoals hout en kunststof.

De industriële lijst

De industriële lijst in het zwart of in het zilver is immens populair. Niet alleen voor het inlijsten van kunstwerken, foto’s en andere objecten, maar ook voor het afwerken van spiegels. De industriële lijst heeft een strak design en een stoer karakter. Je kunt ook voor een extra diepe lijst kiezen, want zo maak je iets bijzonders. In industriële inrichtingen zou een minimalistische lijst ook meer dan uitstekend tot zijn recht komen.