Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Tafels kopen? Hier moet je op letten

Een mooie tafel kan een interieur verrijken. Zeker als je kiest voor een tafel die helemaal op je wensen aansluit en die ook nog eens bij het interieur past. Je hebt keuze uit verschillende soorten tafels. Van eettafels tot aan salontafels en van bijzettafels tot aan sidetables. Je kunt tafels kopen die van verschillende materialen zijn gemaakt en je hebt ook nog een ruime keuze uit verschillende kleuren en stijlen. Zo vind je altijd wel een model die bij jou als persoon en bij het interieur past. In onze blog vertellen we meer over tafels en waar je op moet letten als je er eentje wilt kopen.

Verschillende vormen verkrijgbaar met tafels kopen  

Tafels kopen kun je in verschillende vormen. Denk aan een rechthoekige of juist een zeshoekige eettafel. Een ronde salontafel of een ovale tafel. Zelfs een vierkante tafel behoort tot de opties. Het model dat je kiest is deels afhankelijk van wat je mooi vindt, maar ook van hoeveel ruimte je hebt. Een rechthoekige eettafel neemt bijvoorbeeld meer ruimte in dan een vierkante tafel. Terwijl je bij een rechthoekige tafel wel de mogelijkheid hebt om meer zitplaatsen te creëren. Het is dus een afweging maken tussen de beschikbare ruimte die je wilt opofferen en wat je nodig hebt.

Extra opties bij tafels kopen

Tafels kopen met extra opties? Ja, dat kan ook. Denk aan extra opties, zoals een uitschuifbaar bovenblad. In de regel heb je dan een iets kleinere tafel, maar wanneer je meer zit- of werkruimte nodig hebt, kun je het bovenblad uitschuiven. Dan heb je dus tijdelijk een grotere tafel tot je beschikking. Ideaal als je extra gasten te eten krijgt, meer werkruimte nodig hebt om te kunnen hobbyen of wanneer je een extra grote puzzel wilt leggen. Andere opties zijn zaken, zoals een eettafel met een lade. Zodat je bijvoorbeeld kleinere spulletjes kunt opbergen. Bij een salontafel zou je nog kunnen kiezen voor een extra verdieping onder het bovenblad. Waar je ook weer zaken, zoals mandjes, afstandsbedieningen en magazines op kwijt kunt.

De uiteenlopende materialen

Tafels worden van uiteenlopende materialen vervaardigd en het is vooral belangrijk om te kiezen voor duurzame materialen. Dat is beter voor het milieu en het zorgt ervoor dat een tafel lang meegaat. Kies bijvoorbeeld voor een mooie industriele eettafel met zwarte aluminium poten en een mooi tafelblad van hout. Of kies voor een salontafel van metaal. In de kleur die je wenst. Andere materialen waaruit je kunt kiezen zijn ook materialen, zoals ijzer en kunststof. Desalniettemin worden kunststof tafels kopen haast niet gedaan, omdat het slecht is voor het milieu en vanwege het feit dat het materiaal geen lange levensduur heeft. Echter zou het wel weer een perfecte keuze zijn wanneer je kleine kinderen hebt. Die kunnen zich niet bezeren aan de tafel en bij ongelukjes is de tafel eenvoudig schoon te maken. En is de tafel aan het einde van zijn leven? Dan kun je tegen een zeer schappelijke prijs een nieuwe kunststof tafel kopen.

Twijfel niet langer en bezoek direct de website van Tomasso Tables.