Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Tips bij aanschaf van een minigraver

Je bent op zoek naar een minigraver en daarbij kan je wel wat tips gebruiken. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten en maten waardoor je wel een handje geholpen kan worden. Er zijn ook veel verschillende aanbieders waarvan je niet precies weet welke je moet kiezen. Een minigraver van Pon Compact geeft zekerheid doordat ze hier gespecialiseerd zijn en dus veel kennis en ervaring hebben. Hier wordt verteld hoe je zulk soort aanbieders vindt en waar je op moet letten.  

Het uitkiezen van een minigraver

Waar je eerst over nadenkt is of je tweedehands minigraver aan gaat schaffen of een nieuwe. Bij een tweedehands kan je kosten besparen, maar het is moeilijk om één te vinden die aan al je wensen voldoet. Een nieuw exemplaar heeft dit wel en er komen regelmatig nieuwe series uit. Hierdoor kan je ook profiteren van de verbeteringen. Waar je ook voor kan kiezen is het huren van een minigraver als je deze alleen tijdelijk nodig hebt.

Kijken naar de gewichtsklasse

De gewichtsklasse bepaalt wat voor werkzaamheden je ermee kan verrichten. Een 1-tonner is bedoeld voor kleine graafwerkzaamheden en deze is smaller dan 85 centimeter waardoor het door de deur past. Als je iets grotere klussen gaat verrichten is een 2,5-tonner geschikt.

Als je nog grotere klussen gaat verrichten is een 6 tot 8-tonner geschikt. Deze gewichtsklasse is minder compact, maar voor grotere klussen is het ideaal. Ook beschikt het vaak over een cabine wat fijn kan werken.

Het belang van ergonomie en comfort

Wat je niet moet onderschatten is de ergonomie en comfort. Als het bijvoorbeeld koud is buiten is het belangrijk dat je comfortabel in de cabine kan zitten. Bij warm weer is het juist belangrijk dat er een airco in de cabine zit. Ook moet je makkelijk in en uit kunnen stappen waarbij de ingang breed genoeg moet zijn. Met deze tips verzekerd van het geschikte type voor jouw werkzaamheden. Schaf dus niet zomaar één aan, maar doe dit bij de juiste aanbieder met de juiste kennis en ervaring.