Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Tips en inspiratie voor de mooiste lamellen

Lamellen en gordijnen zijn niet meer weg te denken uit veel huishoudens. Lamellen zijn dunne platen van aluminium of kunststof die voor de ramen bevestigd worden. Ze dienen als bescherming tegen weersinvloeden en zonlicht. Ook verminderen ze het geluid dat naar binnen dringt. In deze blog geven we tips en inspiratie met betrekking tot lamellen en gordijnen. Het zorgt voor een comfortabele leefomgeving in huis.  

Waarom lamellen?

Er zijn steeds meer mensen die op zoek zijn naar een manier om hun huis te verbeteren. Een van de meest populaire opties is het plaatsen van lamellen. Dit kan een grote verbetering zijn, vooral als jouw huis nog ouderwets is of niet goed geïsoleerd is. Lamellen helpen niet alleen bij het besparen van energie, maar kunnen jouw leven ook aangenaam maken tijdens de warme zomermaanden. Als je bijvoorbeeld een nieuwe woning gaat kopen, is het belangrijk om na te denken over de indeling van de woning. Welke materialen wil je gebruiken? Hoeveel licht komt er binnen? En wat voor soort uitzicht heb je? Genoeg dingen om rekening mee te houden bij de inrichting van de woning. Gelukkig kun je tegenwoordig eenvoudig en snel de lichtinval regelen met lamellen. Lamellen zijn dunne platen die aan elkaar bevestigd worden. Dit geeft een mooi effect en kan ook erg praktisch zijn.

Lamelgordijnen geschikt voor ieder raamtype

Verticale lamellen, ofwel lamelgordijnen, zijn heel erg populair onder huishoudens. Maar waarom eigenlijk? De verticale lamellen zijn geschikt voor bijna ieder raamtype, en dat maakt ze ook zo speciaal. De klassieke kunststof lamellen zijn gemaakt van PVC, aluminium en stof. Ook ramen met een schuine zijde kunnen verticale lamelgordijnen heel goed hebben. Kies bijvoorbeeld voor stoffen lamellen voor een warme uitstraling, of ga voor kunststof lamellen. Kunststof lamellen zijn waterbestendig een zeer eenvoudig in onderhoud. 

Plissé gordijnen steeds populairder

Als je op zoek bent naar gordijnen voor je huis, is het belangrijk om te weten welke soorten er zijn. Gordijnen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, en elk type heeft zijn eigen voordelen. Echter kiezen steeds meer mensen voor plisse gordijnen, en dat is niet zonder reden. Plissé gordijnen zijn onder andere geschikt voor standaard ramen en deuren, draaikiepramen, dakramen plafondramen, lichtkoepels en lichtstraten. Stoffen gordijnen zijn een populaire keuze voor huizen, omdat ze een rustige en verzorgde uitstraling geven. De plissé gordijnen zijn er in meerdere soorten, namelijk standaard plissés en honingraat plissé gordijnen. Bij Marasol kun je tegenwoordig zelfs gordijnen op maat laten maken!