Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Tips om het schoonmaken wat makkelijker te maken

Heb je (stiekem) een ​​hekel aan schoonmaken? Dat is heel normaal, het komt iedereen wel voor dat je geen zin hebt om schoon te maken! Er zijn namelijk vele leukere of betere dingen te doen dan schoon te maken, zoals gezellig afspreken, heerlijk lezen of lekker borrelen. Gelukkig heb ik wat schoonmaaktips verzameld zodat je sneller kunt schoonmaken dan je zou denken. Lees dus snel verder!

Tip 1. de afwas doen

Als je net lekker gegeten hebt en je hebt geen vaatwasser dan kan het best zo zijn dat de hele keuken vol met vuile vaat staat. Waar het een tijd geleden er allemaal nog keurig uitzag lijkt het nu een grote hoop vieze vaat waar je vast niet aan wilt gaan beginnen. Zo doe je het efficiënter:

Als je wilt, doe het dan goed! Begin met glazen en keukengerei (als het water nog schoon is). Stapel vervolgens de vuile vaat op een stapel en maak ze onderwater schoon. Zet dan je schone vaat (glazen en keukengerei) gelijk in een afdruiprek, dan hoef je het niet eens zelf te drogen. Spoel daarna alle borden nogmaals af zodat deze ook weer brandschoon zijn. Op deze manier is je vaat sneller schoon dan alles één voor één schoon te maken en je gebruikt ook nog eens minder water op deze manier.

Tip 2. De was doen

De was doen. Als je huishouden uit meerdere personen bestaat dan zal het hoogstwaarschijnlijk wel elke dag raak zijn, helemaal met kinderen. Bij de meeste mensen thuis is de wasmand soms zo vol dat hij helemaal niet in de wasmachine kan. Maar dit is iets dat je niet te lang kunt laten liggen, want iedereen heeft sowieso schone sokken en ondergoed nodig. Zo doe je het efficiënter:

Schaf een tweede wasmand aan. Deze wasmand kun je dan gebruiken voor kleding die best nog een keer gedragen kan worden, zoals een broek. Zo wordt je bewust van wat wel en niet gewassen moet worden en zal de wasmand ook minder vol zitten. Je kunt overigens ook een tweede wasmand aanschaffen voor was die heet gewassen dient te worden, zo zorg je ervoor dat je een wasmand in één keer leeg kan wassen

Tip 3. Strijken

Strijken kan soms nog wel vervelender zijn dan de was zelf doen. Dit vergt namelijk altijd wat langer de tijd, daarom is het ook aan te raden hier niet te lang mee te wachten. De vraag is hoe zorg je ervoor dat het strijken efficiënter gaat? Nou dat doe je zo:

Zorg er ten eerste voor dat de was lichtvochtig is, dit maakt het strijken op je strijkplank namelijk een stuk makkelijker. Daarnaast is het echt aan te raden om je waslabels goed te bekijken zodat je niet te heet strijkt. En was donkere en gevoelige was alleen binnenstebuiten zodat de stof mooi blijft.

Succes met het opruimen van je huis!