Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Tips voor het kopen van een goede hor

beste horren

Natuurlijk wil je de komende warme maanden graag comfortabel kunnen leven in je eigen huis. Als het heet is, wat in Nederland steeds vaker voorkomt, wil je natuurlijk je huis goed kunnen verfrissen. Kiezen voor enkele horren, zoals hordeuren of raamhorren, is dan een slimme keuze. Wie thuis beschikt over de beste horren die er verkrijgbaar zijn, heeft tijdens de zomerperiode geen last meer van nare insecten en kan tóch de woning luchten. Maar waar moet je als consument op letten als je de beste horren zoekt voor jouw woning? In deze bijdrage lees je de beste tips over hoe je slim goede horren kunt uitzoeken en aanschaffen. Doe er je voordeel mee en geniet straks ook van jarenlange lentes en zomers zonder dat je binnen last hebt van ongedierte!

Waar en waarvoor wil je de hor gebruiken?

Belangrijk in de zoektocht naar de beste horren is om eerst voor jezelf vast te stellen welke doel of welke doelen de hor heeft. Moet de hor alleen grote insecten tegenhouden of ook kleine vliegjes en beestjes? Zo ja, dan heb je een hor nodig met gaas in een fijne structuur. Wil je goed kunnen luchten zonder dat er hommels of wespen naar binnen vliegen? Dan kun je bete kiezen voor een hor met een iets grote gaasstructuur. Denk er verder goed over na waar de hor moet komen. Uiteraard is het belangrijk dat de hordeur of het horraam dat je gaat plaatsen, qua kleur en stijl perfect past in het kozijn waar deze geplaatst moet worden.

beste horren

De kwaliteit van de horren

Een tweede cruciaal aandachtspunt is de kwaliteit van de hor. Een hor moet er natuurlijk jarenlang tegenaan kunnen en niet bij het minste op geringste uit elkaar vallen of kapot breken. Betaal daarom liever iets meer voor een hor van goede kwaliteit, die tegen een stootje kan. Voor het kopen van een hor geldt namelijk hoe dan ook het gezegde dat goedkoop vaak duurkoop is.

De juiste afmetingen

Ten slotte is het belangrijk dat de hor die je koopt, de juiste maatvoeringen heeft. Als een hor niet naadloos past, mist deze zijn doel. Kies daarom voor een betrouwbare specialist, die echt maatwerk kan leveren en zorgt voor een hor met exact de juiste afmetingen.