Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Traanplaat in je interieur

Welke toepassingen zijn mogelijk met traanplaat in je interieur?

Ben jij al bekend met traanplaat? Vast wel. Het is een voorbewerkte metalen plaat van meestal aluminium of staal, waarin traanvormige druppels zijn gewalst. Je ziet ze veel gebruikt worden op trappen en bij kermisattracties. Door de verhoogde (traan) druppels op de traan biedt hij een goede slipweerstand en extra grip bieden. Dat maakt ze zeer geschikt voor toepassing op natte of schuin aflopende oppervlakten. Maar wist je dat je ze ook heel stoer in je interieur kunt toepassen. Hoe? Dat lees je hieronder in dit blog.

Eerst meer over de traanplaat

Traanplaat wordt veel gebruikt in de bouw als onderdeel van vloeren, daken, wanden en andere structuren. Het kan worden gebruikt als een alternatief voor hout of staal, omdat het zeer licht van gewicht is en gemakkelijk te verwerken is. Ook wordt traanplaat gebruikt in de transportindustrie, bijvoorbeeld voor het maken van opleggers, trailers en andere voertuigen. Het is sterk en duurzaam en kan gemakkelijk worden gekapt en gebogen naar de gewenste vorm. En dan maakt het zeer leuk om bijvoorbeeld als wandbekleding te gebruiken in je huis. Met traanplaat wandbekleding geeft je je huis een lekker industrieel en stoer tintje!

Wat kun je allemaal doen met traanplaat in je interieur?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen met traanplaat in je interieur:
  1. Je kunt traanplaat gebruiken als wandbekleding, bijvoorbeeld achter een tv of als achterwand van een boekenkast. Dit geeft een industriële look aan de ruimte en is een goedkope manier om een accentmuur te creëren.
  2. Traanplaat kun je ook gebruiken als plafondbekleding. Dit is bijvoorbeeld handig als je een oude, onregelmatige plafondstructuur hebt die niet mooi afgewerkt kan worden.
  3. Traanplaat is ook geschikt als achterwand in een keuken. Je kunt bijvoorbeeld een achterwand van traanplaat maken boven het aanrecht of boven de kookplaat. Dit geeft een industriële look aan de keuken en is gemakkelijk te onderhouden.
  4. Traanplaat is ook geschikt voor het maken van meubels. Zo kun je bijvoorbeeld een tafel van traanplaat maken, of een set boekenplanken. Dit geeft een unieke en industriële look aan je interieur.
  5. Ten slotte kun je traanplaat ook gebruiken om een scheidingswand te maken in een ruimte. Dit is bijvoorbeeld handig als je een open woonkamer wilt verdelen in verschillende zones.
  6. Ben je geïnspireerd geraakt over de toepassingsmogelijkheden die traanplaat biedt in je interieur? Dat kunnen we ons helemaal voorstellen. Meer inspiratie over lekker wonen, lees in onze andere wonen blogs..