Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Tuinmeubelen: Tips voor een schitterende tuin

Wil je jouw tuin omgooien tot een waar paradijs? Met de juiste tuinmeubelen creëer je in no time een oase van rust. Er zijn heel wat opties op het gebied van het inrichten van de tuin, dus kies vooral iets dat bij jou en je tuin past. In dit artikel geven we je wat tips om te kiezen voor luxe tuinmeubelen én om het plaatje af te maken.

Trends binnen tuinmeubelen

Bij het kiezen van de juiste meubels, is het van belang om je eigen smaak te kennen. Om een tuin te creëeren die iedereen zou willen, is het ook belangrijk om de trends te kennen. Er zijn een aantal trends te onderscheiden binnen het wonen buitenshuis. Zo is er de terrastrend, waarbij je tuin functioneert als verlengstuk van je woonkamer. Er wordt dan ook veel gebruik gemaakt van stoffen en kussens, zodat je comfortabel buiten kan zitten.

Daarnaast is er de natuurtrend, die ervoor zorgt dat je tuin eigenlijk één grote natuurgebied lijkt. Met houten meubelen, planten en bloemen creëer je eenvoudig deze look. Tenslotte is er nog de urban jungle trend, waarbij alles groeit en bloeit. In plaats van strakke borders met grind of tegels, kies je voor een wilde tuin waarin alles kan. Met wat extra planten in potten maak je van jouw tuin al snel een oase van groen.

Tuinmeubelen kopen

Nu je weet welke trend het beste bij jou past, is het tijd om de juiste tuinmeubelen aan te schaffen. Tuinmeubelen vind je in verschillende soorten en maten. Denk hierbij aan eettafels, stoelen, ligstoelen, banken en parasols. Dit geeft je terras een chic en stijlvolle uitstraling. Wanneer je kiest voor luxe tuinmeubelen, is het belangrijk dat je rekening houdt met de ruimte die je ter beschikking hebt. Kies niet voor te grote meubelen als je weinig ruimte hebt, want dan creëer je snel een rommelig effect. Luxe tuinmeubelen zijn tegenwoordig ook steeds vaker verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Zo is er altijd wel iets wat bij jouw tuin past.

Wil jij nieuwe meubels kopen voor jouw tuin? Bekijk dan eens het assortiment van https://www.solfelt.nl/. Hier vind je de mooiste en meest stijlvolle tuinmeubelen van hoge kwaliteit.