Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Verbouwingen die je woningwaarde verhogen

woningwaarde

Als eigenaar van een woning is het belangrijk om inzicht te krijgen in de waarde van je woning. Ook is het natuurlijk belangrijk om comfortabel te kunnen leven in een woning. Een verbouwing is een goede manier om de woning aan te passen op jouw wensen. Wat goed is om te weten, is dat het verbouwen van een woning vaak de waarde van een woning ook verhoogt. Het geld dat je investeert in een verbouwing kun je dus zo weer terugverdienen wanneer je de woning weer verkoopt. Hier zul je 5 verbouwingen vinden waarmee je de waarde van de woning kunt verhogen. Na een verbouwing kun je bij de waardebepaling van je woning zien dat de waardestijging hetzelfde of zelfs meer is dan wat je hebt geïnvesteerd. 

Aanbouw aan de woning

Een aanbouw is een mooie manier om waarde toe te voegen aan een woning. Met een aanbouw kun je de oppervlakte van een woning vergroten waardoor je extra leefruimte creëert. Die extra ruimte kan zorgen voor een ruimere woonkamer, maar het kan ook gebruikt worden als een compleet nieuwe kamer. De kosten voor de verbouwing kunnen tussen de 60 en 100 procent terugverdiend worden door de waardestijging van de woning. Vooral wanneer je zelf de aanbouw doet, kun je er veel geld mee verdienen. Dan is het zelfs mogelijk om meer dan 100 procent van de kosten terug te verdienen. De kwaliteit van de aanbouw heeft ook invloed op de waarde van een woning. Een hogere kwaliteit aanbouw zorgt voor een hogere waardestijging. 

Plaatsen van een dakkapel

Een dakkapel is ook een goede manier om de woningwaarde te vermeerderen. Bij het plaatsen van een dakkapel wordt er ook meer ruimte gecreëerd. Het gaat hierbij om kamers die zich op de bovenste verdiepingen bevinden. Ook hierbij geldt dat een hogere kwaliteit zorgt voor een hogere waarde van een woning. Bij een dakkapel kun je kiezen uit een prefab en maatwerk. Maatwerk is duurder, maar zorgt ook voor een hogere waardestijging dan bij een prefab. Bij kwaliteit van een dakkapel kun je ook letten op het materiaal dat gebruikt wordt, de vorm, constructie en extra toevoegingen die invloed hebben op de kwaliteit. 

Verduurzamen van de woning

Het verduurzamen van een woning zorgt ervoor dat je jaarlijks minder kosten hebt aan energie. De energierekening is jaarlijks een flink bedrag. Vooral doordat energie ook steeds duurder wordt. Het is daarom belangrijk om meer energie te besparen. Het verduurzamen van een woning zorgt ervoor dat je jaarlijks minder energie verbruikt. Dit kan op veel verschillende manieren gedaan worden. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, isolatie en een HR ketel. Doordat het verduurzamen van een woning beter is voor het milieu, krijg je in veel gevallen ook subsidie van de overheid. Een deel van de kosten die je maakt voor het verduurzamen van een woning wordt terugbetaald door de overheid. Verder zorgt de investering ook voor een waardevermeerdering. Hierdoor krijg je extra kosten voor de investering terug door de waarde die het toevoegt aan een woning. Tip: heb jij een woning in Antwerpen en wil je deze verkopen? Om de precieze waarde van jouw woning te weten kun je terecht bij HeylenVastgoed.be. Al jaren is deze makelaar actief in de vastgoedmarkt in Antwerpen.