Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Verhuizen naar Delft? Wist je dit al over Delft?

Delft wordt een steeds populairdere stad om te gaan wonen. Misschien ga je studeren aan de TU Delft, of wil je in een fijne stad in de Randstad wonen met een rijke geschiedenis? Delft heeft een uitgebreide, middeleeuwse geschiedenis en dat zie je in terug in de stad. Zo zijn er veel historische huizen beschikbaar waar je kunt wonen.

Delft is een populaire stad om in te wonen, maar er zijn altijd een paar tips die je kunt gebruiken wanneer je gaat verkassen naar Delft. Een aantal daarvan zijn ook echt belangrijk om te weten.

De verhuiswagen

Als je gaat verhuizen naar de binnenstad van Delft of naar een andere wijk met smalle straten, dan zal het waarschijnlijk gebeuren dat de verhuiswagen, wanneer je aankomt, de openbare weg zal blokkeren. Het is ontzettend belangrijk dat je dit van te voren aangeeft bij de gemeente. Op die manier kunnen weggebruikers en hulpdiensten van de gemeente  er rekening mee houden. Bij het huren van een verhuisbedrijf Delft, zoals bijvoorbeeld Studentverhuisservice, is het dus belangrijk dat je hier goed rekening mee houdt.

De binnenstad van Delft is met name een autoluwe binnenstad. Als je dus naar de binnenstad verhuist, moet je zeker niet vergeten om een dagontheffing aan te vragen via de website van ParkerenDelft. Als je dit niet doet, kan je een hoge boete ontvangen.

Afval en gemeentelijke belastingen

De manier waarop je je afval moet weggooien, verschilt per wijk. Sommige wijken, zoals bijvoorbeeld Tanthof en een deel van Hof van Delft, gebruiken kleine containers waarin je je afval gescheiden weggooit en voor je deur neerzet. In andere wijken maken ze gebruik van ondergrondse containers in de straat.

Daarnaast zijn er ook een aantal gemeentelijke belastingen die je niet kunt vermijden. Het afvoeren van rioolwater is ongeveer 220 euro. Met dit geld zorgt de gemeente voor het onderhoud van het riool. Ook afvalstoffenbelasting moet je betalen: als je alleen woont zal dit rond de 233 euro liggen, als je met meer woont rond de 365 euro.