Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Verhuizen naar een ander land

Als je gaat verhuizen naar een ander land kan dat erg spannend zijn. Zo moet je ineens allemaal nieuwe mensen leren kennen, en ook ga je werken op een Nieuw kantoor. Het is verstandig om je van te voren goed in te lezen over het land waar je naartoe gaat verhuizen. Elk land heeft namelijk andere normen en waarden, en die moet je dus ook respecteren. Ook op werk zul je hier mee te maken krijgen. In een Nieuw kantoor waar je niemand kent, is het erg spannend. Op de werkvloer zul je ook te maken krijgen met verschillende culturen, die stuk voor stuk gerespecteerd moeten worden.

Verschillende culturen op het werk

Op je werk kom je mensen tegen van allerlei landen, die ook weer hun eigen cultuur hebben. Zo kan het zijn dat je in Japan minder vaak herinnerd zal worden aan je fouten, omdat die erg respectvol tegenover andere mensen zijn en dus niet graag een confrontatie aangaan. Er zijn ook landen waarin het de norm is om 20 minuten te laat te komen, en dat verbaast mensen dus ook vaak. Lees je dus goed in voordat je naar een ander land gaat om te werken, want er zal een andere werksfeer hangen dan in Nederland.

Wat te doen bij een confrontatie

Als je werkt met verschillende culturen, dan kan een confrontatie soms voorkomen. Het kan dan zijn dat jij en je collega het simpelweg niet met elkaar eens zijn omdat je andere normen en waarden hebt. Het beste wat je ermee kunt doen is erover praten. Dat klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar met praten kom je het meest ver. Daarnaast leer je elkaar waarschijnlijk ook nog beter kennen omdat je je collega uitlegt wat jij van hem/haar verwacht, en andersom. Dit kan resulteren in een betere samenwerking voor de toekomst.