Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Verschillende soorten schuttingen

Een tuin is natuurlijk vaak niet af zonder een schutting. Er zijn veel soorten  schuttingen die je kan kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een houten schutting, stalen schutting of betonnen schutting. Welke schutting is het meest geschikt voor jouw tuin?

Houten schutting

Een houten schutting is vaak de meest populaire keuze. Het is eenvoudig te plaatsen en relatief goedkoop. Bovendien zijn er veel verschillende soorten en stijlen beschikbaar, dus je kunt makkelijk iets vinden dat bij je tuin en smaak past. Een nadeel van hout is dat het onderhoud vergt. Het kan gaan rotten of kromtrekken, dus je moet er rekening mee houden dat je het af en toe moet schoonmaken of opnieuw moet behandelen.

Stalen schutting

Als je iets wilt dat langer meegaat, is een stalen schutting een goede keuze. Stalen schuttingen zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn ook makkelijk te installeren en komen in een breed scala aan stijlen. Een nadeel van stalen schuttingen is dat ze kunnen gaan roesten, dus je moet ervoor zorgen dat je ze goed onderhoudt.

Betonnen schutting

Betonnen schuttingen zijn een andere optie als je op zoek bent naar iets duurzaams. Ze zijn moeilijker te installeren dan hout of stalen schuttingen, maar ze vereisen weinig onderhoud en kunnen heel lang meegaan. Een nadeel van betonnen schuttingen is dat ze niet makkelijk te verplaatsen zijn als je later besluit om je tuin opnieuw in te richten.

Als je aan het overwegen bent welke schutting het beste bij jouw tuin past, is het belangrijk om te overwegen wat voor soort onderhoud je wilt doen en hoe lang je wilt dat de schutting meegaat. Houten schuttingen zijn een populaire keuze omdat ze relatief goedkoop zijn, maar ze vereisen wel onderhoud. Stalen schuttingen zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud, maar kunnen gaan roesten. Betonnen schuttingen zijn ook duurzaam, maar moeilijker te installeren. Kies de schutting die het beste bij jouw tuin en budget past.

Een schutting opfleuren

Hedera is een populaire keuze om een schutting mee op te fleuren. Het zorgt ervoor dat een saaie schutting kleur krijgt. Ook zijn er hedera schuttingen te koop die je kant en klaar kan plaatsen. MijnHedera.nl heeft een mooi aanbod aan hedera schuttingen.