Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Vloer kopen: dit moet je weten

Het uitzoeken van een nieuwe vloer kan nogal een uitdaging zijn. Tegenwoordig komen vloeren in allerlei soorten en maten. Daardoor kan het overweldigend zijn als je een nieuwe vloer gaat kopen. In dit artikel geven je we daarom een overzicht van de verschillende soorten vloeren die er zijn en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

PVC vloeren

Ten eerste kan je gaan voor een PVC vloer. Met een PVC vloer heb je weinig onderhoud en kan vaak tegen een stootje. Daarnaast kan je tegenwoordig PVC vloeren in allerlei soorten, maten en kleuren. Wil je een PVC vloer kopen? Neem dan eens een kijkje op www.martijndewitvloeren.nl voor een ruim assortiment aan vloeren.

Visgraat vloeren

Je kan ook kiezen voor een visgraat vloer. Visgraat vloeren zijn de afgelopen jaren erg populair geworden en zie je dan ook in veel interieurs terug. Met een visgraat vloer krijgt de ruimte gelijk een luxe en moderne uitstraling. Omdat veel visgraat vloeren van hout zijn, moet je wel rekening houden met extra onderhoud. Maar wanneer je het goed onderhoudt, heb je jarenlang plezier van een mooie vloer.

Houten vloeren

Een houten vloer is de meest klassieke type vloer. Er zijn allerlei verschillende soorten, zoals massief hout en laminaat. Vaak is een houten vloer wel prijzig, maar ze zeggen dan ook wel eens dat een houten vloer levenslang meegaat. Echter is het hierbij wel van belang dat het goed wordt onderhouden.

Parketvloer

Tot slot kan je ook kiezen voor een parketvloer. Hierbij heb je de keuze uit massief parket of lamel parket. Ook kan je een parketvloer laten bewerken voor de gewenste uitstraling. Omdat een parketvloer van hout is, geldt hiervoor ook dat onderhoud essentieel is voor jarenlang plezier ervan.