Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Vloerverwarming: wel duurder, maar ook veel zuiniger

Vloercoating

Aan de opmars van het gebruik van vloerverwarming lijkt maar geen eind aan te komen. Steeds meer mensen kiezen voor deze manier van verwarmen en dat zegt veel. Kies je voor vloerverwarming, dan profiteer je gewoon van heel erg veel voordelen. En al die voordelen bespreken we hier met jou, waarbij we ook de nodige aandacht schenken aan de nadelen van deze manier van verwarming. 

Bespaar fors op jouw energierekening

Misschien wel het grootste voordeel van deze manier van verwarmen is dat je op een heel erg zuinige manier verwarmt. Kies je voor vloerverwarming, dan kun je zomaar tussen de 10 en de 15 procent bezuinigen op de maandelijkse energierekening. En wie wil dat, zeker in deze tijd, nou niet? Kies je voor deze manier van het verwarmen van jouw huis, dan weet je dat je altijd te maken krijgt met zeer gelijkmatige warmte, zeker als je het vergelijkt met radiatoren. 

Je kunt nu gewoon meer meubels in jouw woonkamer kwijt

Een ander voordeel is zeker wel dat je nu amper nog te maken krijgt met trek en tocht. Er bestaat immers geen grote verschillen in temperatuur in de kamer. Een bijkomend voordeel is wel dat er daardoor ook minder sprake is van circulatie van stof en dat de kans op huisstofmijt te verwaarlozen is. Kies je dus voor verwarming, dan kies je voor frissere lucht. Waarom ook steeds meer mensen kiezen voor stralingsverwarming is dat je zo meer vrijheid geniet als het gaat om de inrichting van het huis. Dit omdat de radiatoren ontbreken. Daardoor heb je dus meer ruimte voor jouw meubels en kun jij jouw woning meteen vaak ook veel beter en leuker decoreren. 

Eindelijk ben je af van de ontsierende radiatoren

Met vloerverwarming wordt het huis gewoon een stuk mooier. Dat heeft zeker te maken met het ontbreken van radiatoren, want die ontsieren vaak een woonkamer. Nog iets; radiatoren zijn vaak lastig schoon te houden. Door het weghalen van de radiatoren wordt het huis dus ook meer hygiënisch. Wat veel mensen ook al aanspreekt aan het verwarmen via de vloer is zonder twijfel het feit dat je nooit meer te maken krijgt met koude voeten. 

Vloerverwarming kopen

Goed om te weten is dat een vloerverwarming wel wat duurder is in de aanschaf. Zo is deze verwarming in aanschaf gewoon duurder afgezet tegen reguliere verwarming. Dat geld verdien je echter snel terug omdat je dus gewoon veel minder energie gaat gebruiken. Wat verder zo is, is het feit dat de woonkamer langzamer goed warm wordt afgezet tegen een gewone verwarming. En als je in een huis woont en er wordt vloerverwarming aangelegd, dan krijg je altijd te maken met de nodige overlast. Verder is het zo dat een dergelijke verarming weliswaar zo goed als onderhoudsvrij is, maar als er iets gerepareerd moet worden dan valt dat bepaalt niet altijd mee. En zo heeft kiezen voor verwarming via de vloer gewoon heel erg veel voordelen. En daarmee is de populariteit van deze verwarming al snel verklaard.