Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Waar moet je op letten bij het huren van een afvalcontainer?

afvalcontainer huren

Wil je een grofvuil container huren op Puincontainershop.nl? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Er zijn regels in de gemeente. Ook zijn er zaken die het containerbedrijf zelf graag ziet. Dus is het goed om te weten waar je op moet letten.

Regels voor de plaatsing

Er zijn regels voor de plaatsing. Denk aan de ruimte die ervoor nodig is. Kijk ook of er geen objecten zijn die de plek blokkeren. Een container huren in Amsterdam is ook een goed idee wanneer je een stabiele ondergrond hebt en de container niet verplaatst kan worden. Gemeenten vragen soms om een vergunning. Daarnaast kan toestemming nodig zijn in de openbare ruimte. Het is ook zo dat er regels zijn die voor een gemeente specifiek zijn.

Waar mag de container staan?

Een bouwcontainer mag op de oprit, langs de weg of op openbaar terrein. Kijk wel altijd hoe het met vergunningen zit in jouw gemeente. In Amsterdam is dit anders dan in Rotterdam en weer anders in andere steden. Dit moet je dus wel goed nazien.

Wie draagt de verantwoordelijkheid?

Als huurder ben je altijd verantwoordelijk voor de afvalcontainer. Het is zowel voor de verhuurder als de gemeente zo dat schade en ongelukken op jou verhaald worden. Daarom is het dus ook belangrijk om er altijd zeker van te zijn dat je een veilige plek voor de container vindt om deze te plaatsen. Het is ook zo dat je deze niet zomaar even zelf mag verplaatsen. Dit doe je samen met de verhuurder. ZO kan je zeker zijn dat alles op goede wijze verloopt

Hoe lang staat de container?

Het is per gemeente en bedrijf verschillend hoe lang een container mag blijven staan. Voor sommige bedrijven geldt dat deze een aantal maanden mag blijven staan. Andere bedrijven willen niet meer dan een week of twee met je werken. Vaak zijn deze ook duurder. Het is soms ook afhankelijk van de gemeente wat wel en niet mag. Dit hangt dan vaak wel weer af van de plek waar je deze hebt staan.