Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Waarom een deurvastzetter een must is!

deurvastzetter

Een deurvastzetter is onmisbaar, ook in jouw woning. Zo levert het veel voordelen op, niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Wij vertellen jou waarom en welke jij moet kiezen, zodat je een passende deurvastzetter hebt.

De voordelen ervan

Er zitten diverse voordelen aan een deurvastzetter. Het allergrootste voordeel is dat jij geen last meer hebt van klapperende deuren, maar ook dat je buren hier geen last meer van hebben. Zo vermijd je irritatie en conflicten en kan je in alle rust een boek lezen, film kijken of thuiswerken. Daarnaast kunnen kinderen, dieren, maar ook jijzelf zo naar binnen en buiten lopen. Geen gedoe meer met een dichtslaande deur.

Verder is de kans een stuk kleiner dat kinderen hun vingers tussen de deur krijgen. De deur kan bovendien in iedere positie gezet worden met de deurvastzetter. Je kan dit helemaal zelf bepalen, dus je kan de deur ook half open zetten om het door te laten luchten en wat buitenlucht naar binnen te halen. Dit is natuurlijk ideaal voor in de zomer, maar ook in de winter zal je soms moeten luchten. Bovendien levert het toch geen struikelgevaar op, aangezien hij aan de deur gemonteerd wordt. Het is dus altijd ideaal om een deurvastzetter te hebben, want je hebt er verder geen last van.

Daarnaast is een deurvastzetter voorzien van een eenvoudige montage en bediening. Je zet hem met de voet vast, dus je hoeft niet te bukken en de montage is ook zo gebeurt als je de handleiding goed leest. Ook kan je hem eenvoudig reinigen als hij vies is. De deurvastzetter kan ook zowel op binnen- als op buitendeuren geplaatst worden. Je kan hem dus ook op tegels vastzetten. De onderdop is namelijk te vervangen als deze versleten is, wat een groot voordeel is. Zo hoef je dus niet helemaal een nieuwe deurvastzetter aan te schaffen, waardoor je veel extra kosten bespaart.

Welke je moet kiezen

Wil je een deurvastzetter aanschaffen, dan is het wel handig om de juiste te kiezen. Hij moet jouw deur vast kunnen zetten. Kies dus allereerst voor een deurvastzetter met de juiste stootuitslag. Hiervoor zal je de afstand van de onderkant van de deur tot aan de bestrating of vloer op moeten meten en eventueel de hoogte van de onderdorpel. Stel deze afstand is 8 cm en de hoogte van de onderdorpel is 2 cm, dan is de stootuitslag 10 cm. Je kiest dan voor een deurvastzetter met een uitslag van minimaal 12 cm.

Door een iets grotere uitslag te kiezen ontstaan er dus geen problemen als jouw bestrating ineens gaat zakken. Bij sommige deurvastzetters is het deurgewicht van belang, omdat deze een bepaald maximum gewicht aankunnen. Let hier vooraf ook op. Vervolgens bepaal je of je hem op een buiten- of binnendeur plaatst. Voor een buitendeur zal je een RVS deurvastzetter of een deurvastzetter die geschikt voor buiten is moeten aanschaffen, deze zijn iets duurder dan die voor binnengebruik. Let hier dus goed op.

Als laatste kijk je naar de kleur. Zo heb je deurvastzetters in het wit, zilvergrijs en zwart. Bekijk welke het beste bij jouw interieur of deur past en bepaal op basis daarvan de kleur. Ook is het merk belangrijk. Wil je een kwalitatieve deurvastzetter, kies dan voor het merk Dictator of Dulimex (heavy duty). Zo weet je zeker dat jouw deurvastzetter lang meegaat. Nu je weet welke je aan moet schaffen, kan je aan de slag gaan. Bestel nu dus jouw deurvastzetter en profiteer van de voordelen. Bovendien ervaar je er een veel rustigere en gezellige sfeer door in huis!