Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Waarom een hekwerk?

Hekwerk

Het is misschien niet iets waar je gelijk aan denkt, maar je gaat het opmerken als je het nodig hebt. Er zijn bepaalde gevallen waarbij je denkt dat je een hekwerk nodig hebt, maar toch moet je er goed over nadenken voordat je het aanschaft. Het is een grote aankoop en je wilt dat het zo lang mogelijk mee gaat. Verder zijn er ook verschillende modellen waar je aan kunt denken en voor elk huis is er weer net iets anders geschikt. Stel dat je bijvoorbeeld een klein huis hebt, dan wil je het qua zicht niet te afgesloten laten zien visueel. Een subtiel hekwerk past dan wel wat meer bij. 

Hekwerk

Andere redenen

Waarom zou je nog meer een hekwerk willen neerzetten? Stel dat je tuin veels te open ligt, dan kun je er over nadenken om een wat hoger hek neer te zetten. Dan gaat het niet per se om dat je iets wilt verbergen, maar dat je wat meer privacy wilt hebben. Bij zulke gevallen wil je ook dat het visueel goed aansluit op het huis wat je hebt en misschien wel de buurt waarin je woont. Vaak is het zo dat je aan een hek kan zien hoe het huis van binnen eruit ziet of in ieder geval een intuïtie van kan krijgen. 

Goed om te weten

Het is dus best wel van belang om te weten waarom je het nou precies doet. Een hekwerk kan worden gebruikt om meer privacy te geven, maar het kan ook puur voor de sier zijn. Op basis van waarom je het wilt doen, kun je ook wat meer pijlen op welke modellen er geschikt zijn voor jouw huis. Een klein huis heeft dan ook niet echt een overbodig groot hekwerk nodig.