Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Waarom een sedumdak?

Sedumdaken worden steeds populairder. Mensen vinden het mooi, wat meer groen in de tuin. Het is ook erg goed dat mensen dit doen. In grote steden neemt de hoeveelheid groen steeds meer af. Mensen ruilen hun mooie heg in voor houten schuttingen. Hun grasveld en tuintje wordt bestraat. Doordat er steeds meer bestrating komt wordt de leefomgeving van kleine beestjes, vogels en kleine insecten steeds kleiner. Dit zorgt ervoor dat de biodiversiteit in jouw stad afneemt. Met een sedumdak geef je als het ware wat leefomgeving van die beestjes terug aan de natuur.

Financiële voordelen

Naast dat een sedumdak dus erg mooi is en goed voor de natuur heeft het ook best wat financiële voordelen. De gasrekening wordt steeds duurder en duurder. Als je minder hard wil stoken heb je goede isolatie nodig. Een sedumdak is een erg goede natuurlijke isolatie. In de winter houdt een sedumdak het huis beter warm. Maar dit geld ook voor in de zomer alleen dan andersom. Een sedumdak houdt dan de warmte buiten, zodat je een lekker koel huis hebt. Doordat je dak bedekt is met deze sedumplantjes word de dakbedekking goed beschermd, daardoor gaat jou dak wel 2 tot 3 keer zo lang mee. Dit bespaard je ook een hele hoop geld. Door een sedumdak gaat de waarde van je huis ook omhoog. In sommige gevallen is dit wel met 6%.

Sedumdak met zonnepanelen

Misschien wist je dit nog niet maar je kan een sedumdak perfect combineren met zonnepanelen. Doordat een sedumdak de omgevingstemperatuur omlaag haalt zijn je zonnepanelen in staat tot wel 25% meer energie op te nemen. Dit zorgt dan weer voor 6% meer rendement. En als je deze twee dingen combineert ben je lekker duurzaam bezig!