Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Waarom houten meubels zo populair zijn?

tv meubel hout

Meubilair van hout – zoals een tv meubel hout, een houttafel of een houten boekenkast – is een van de grootste trends op het gebied van interieurstijlen. Bijzonder is dit eigenlijk niet, want meubels van hout hebben een aantal interessante voordelen in vergelijking met andere meubelsoorten, zoals meubels van kunststof, rvs en/of leer. Wat zijn de grootste pluspunten van houten meubelstukken?

tv meubel hout

Wie een tafel, kast of tv meubel van hout koopt, kiest voor tijdloos meubilair

Prettig aan houten meubilair, zoals een tv meubel van hout of een houten eettafel of kast, is het tijdloze karakter van dit type materiaal. Hout doet het in elk soort interieur prima, omdat hout te matchen is met alle soorten materiaal en kleuren. Prettig aan houten meubels is dan ook dat je ze voor elk soort woonstijl kunt gebruiken. Of je nu gaat voor een landelijk en klassiek interieur, of voor een moderne en eigentijdse inrichting van je huis: met hout kun je elke (woon)kamer geheel inrichten naar eigen smaak!

Hout is natuurlijk en duurzaam materiaal

Ideaal aan houten meubels zijn verder de natuurlijke eigenschappen van hout op zichzelf. Hout is materiaal dat goed bewerkbaar is en in elk vorm bewerkt kan worden. Verder is hout gemakkelijk te beschilderen, zodat er een hoop mogelijkheden zijn qua kleuren. Een prettig kenmerk van houten meubels is ook het feit dat hout CO2 absorbeert en de dus de lucht zuivert. Hout is als natuurlijk materiaal een duurzame keuze. Het gaat lang mee en kan ook altijd weer gerecycled worden, eventueel na een grondige schuur- en verfbeurt.

Hout zorgt voor een warme en gezellige atmosfeer

Een andere reden voor de populariteit van houten meubels, is de fijne uitstraling die houten materialen hebben. Hout zorgt voor een gezellige en warme atmosfeer in huis. De warme uitstraling van hout wordt door veel mensen gewaardeerd. Maar tegelijk is meubilair van hout ook prima bruikbaar in een modern of industrieel ingericht huis. Je kunt met meubels van hout dus alle kanten op! Oriënteer je nu op de vele soorten en stijlen houten meubels die er zijn en koop jouw favoriete houten meubels voordelig online.