Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Waarom kiezen voor een kledingkast op maat?

Een kledingkast op maat heeft veel voordelen ten opzichte van een standaard, vooraf gemaakt model. Wanneer u een kast op maat laat maken, kiest u zelf de indeling, het materiaal en het ontwerp. Dit betekent dat uw nieuwe kast perfect past bij uw ruimte, behoeften en smaak. Hieronder vindt u nog enkele voordelen van een op maat gemaakte kast ten opzichte van een prefab kast.


U creëert 1 geheel

Een kast op maat wordt per definitie speciaal voor jou en je huis gemaakt. Dit geeft je de kans om elke centimeter van je ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over aanpassingen aan de kast als die eenmaal geïnstalleerd is – hij past vanaf de eerste dag perfect.

U gebruikt alle ruimte

Met een kast op maat kunt u alle beschikbare ruimte benutten, inclusief schuine vlakken en lastige hoeken. Dit maximaliseert de opslagcapaciteit en zorgt ervoor dat uw kleding en spullen altijd goed georganiseerd zijn.

U kunt zelf de indeling bepalen

Een van de beste dingen over het hebben van een aangepaste kast is dat je krijgt om de lay-out te kiezen. Dit betekent dat u precies kunt hebben wat u nodig hebt, of dat nu meer hangruimte is of meer planken voor schoenen en tassen.

U kunt zowel een open als een gesloten kast kiezen

Een veel voorkomende discussie als het gaat om kasten is of je moet gaan voor een open of gesloten kast. Met een kast op maat kunt u beide hebben! Dit betekent dat u uw dagelijkse items binnen handbereik kunt houden en toch een plek hebt om seizoensgebonden kleding of items die u slechts af en toe gebruikt op te bergen.

Conclusie

Zoals u kunt zien, zijn er veel voordelen aan het laten maken van een kast op maat voor uw huis. Als u een nieuwe kast overweegt, zorg er dan voor dat u deze punten in gedachten houdt, zodat u de beste beslissing kunt nemen voor uw behoeften.

Bent u geÏnteresseerd in een kledingkast op maat? Neem dan een kijkje op www.elkekastopmaat.nl