Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Waarop letten bij het kopen van vintage stoelen tweedehands?

Terras stoel

Het lijkt je ontzettend leuk om je woonkamer of slaapkamer aan te kleden met vintage stoelen tweedehands. Maar waar moet je nu precies op letten als je dit soort meubels koopt? Lees onze tips in dit artikel!

Super seat


Let op beschadigingen en mankementen

Als je vintage stoelen tweedehands koopt, kunnen ze natuurlijk iets beschadigd zijn of wat mankementen vertonen. Niet alle beschadigingen en mankementen zijn direct zichtbaar. Bekijk de vintage stoelen tweedehands daarom goed en test ze ook uit, zodat je de beschadigingen en mankementen wel ziet.


Ga met een kenner op zoek

Echte vintage stoelen zijn een stuk duurder dan vintage look stoelen. Maar hoe weet je nu of de stoelen ook echt vintage zijn? Als je zelf niet veel kennis en ervaringen hebt met vintage meubelen, kun je het beste een kennis meenemen. Hij of zij kan dan de stoelen voor jou beoordelen, zodat je zeker weet dat je een goede aankoop doet.

Vintage stoel


Bepaal of je de stoelen nog moet knappen

Je hebt een aantal prachtige vintage stoelen tweedehands gevonden en je wilt ze graag meenemen. Ze vertonen echter wel wat beschadigingen en/of mankementen en kunnen dus wel een opknapbeurt gebruiken. Bepaal of de stoelen echt een opknapbeurt nodig hebben en wat de kosten hiervan zullen zijn of hoeveel tijd je hieraan kwijt bent. Aan de hand hiervan kun je de ware totale kosten van de vintage stoelen tweedehands bepalen en kijken of ze dit voor jou ook waard zijn.