Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Wat je moet overwegen vóór je een bouwbedrijf inhuurt

Een huis bouwen is een groot project. En, zoals elk groot project, vergt het grote inspanningen om het goed te doen. Om een kans te hebben het proces goed te laten verlopen, moet je het juiste bedrijf inhuren. Maar, met zoveel bouwbedrijven, hoe weet je welke het beste is voor al jouw behoeften? Als je niet zeker weet waar je moet beginnen of welke vragen je moet stellen, zal dit artikel je inzicht geven in de dingen die je in gedachten moet houden bij het kiezen van een bedrijf voor de bouw van je huis.

Bereid je goed voor 

Voordat je een bouwbedrijf in Emmen inhuurt, moet je een aantal dingen in overweging nemen. Om te beginnen wat voor soort huis je wilt bouwen. Is het een nieuw huis of wil je een bestaand huis renoveren? Nieuwbouw is complexer en duurder om te voltooien, maar het is wel duurzamer. Schat van tevoren goed in of het bouwbedrijf kan waarmaken wat ze beloven. Als het bouwbedrijf onbetrouwbaar blijkt of niet in staat om te leveren, zul je uiteindelijk in een veel groter probleem terechtkomen dan wanneer je wat extra euro’s betaald. Bekijk ook de afstand van de locatie van jouw huis tot de plek waar het bouwbedrijf is gevestigd. De locatie van een bouwbedrijf beïnvloedt de prijs van hun diensten. Hoe verder het bouwbedrijf moet reizen om bij de klus te komen, hoe meer ze gaan aanrekenen aan transportkosten. Bedenk bij het zoeken van een bouwbedrijf ook naar welk soort ervaring je zoekt. Is het bouwbedrijf gespecialiseerd in één soort project of kan het meerdere projecten aan? Hoelang het bouwbedrijf bestaat, hoeveel projecten ze hebben voltooid en wat hun reputatie is in de gemeenschap zijn allemaal punten waar je rekening mee houdt. 

Een algemene aannemer of onderaannemer

Afhankelijk van jouw behoeften, kun je een bouwbedrijf inhuren dat aan het werk gaat als algemene aannemer voor alle projecten, of je kunt een bouwbedrijf inhuren dat zal werken als onderaannemer voor specifieke projecten. Sommige algemene aannemers zullen optreden als onderaannemer op bepaalde soorten projecten, zoals renovaties, terwijl anderen zullen werken als een full-blown bouwbedrijf op alle soorten projecten. Bij het inhuren van een algemene aannemer, zullen zij dienen als de manager van het gehele project. Dit kan een voordeel zijn als je een ervaren manager aan boord wilt die het project kan overzien en iedereen op schema kan houden. Een aannemer kan ook een meer kosteneffectieve keuze zijn als je niet veel specifieke projectvereisten hebt. Voor bepaalde soorten projecten kan een bouwdirectie echter soms een riskante keuze zijn. Een bouwdirecteur zal vaak een grotere verantwoordelijkheid voor het project hebben, waardoor hij meer risico’s voor het project zou kunnen nemen.

 

Weet wat je wilt

Voordat je op zoek gaat naar een bouwbedrijf, moet je een duidelijk idee hebben van hoe je wilt dat jouw nieuwe huis eruit ziet en wat je verwacht dat het gaat kosten. Dit zal je helpen om prioriteiten te stellen in jouw zoektocht en het helpt jouw opties te beperken. Wanneer je op zoek bent naar een bouwbedrijf, zul je vaak horen over de reputatie van het bedrijf en hoeveel projecten ze hebben voltooid. Het is belangrijk om te begrijpen hoe deze reputatie is verdiend en hoe deze zich verhoudt tot de andere bouwbedrijven in de omgeving. Bouwbedrijven verdienen hun reputatie op verschillende manieren. Sommigen ronden een project af, factureren de klant voor het resterende bedrag en gaan dan verder met een ander project. Anderen kunnen een meer gerenommeerde reputatie hebben door een verscheidenheid aan projecten af te ronden (zoals renovaties en nieuwe woningen).

Praat met vroegere klanten

Voordat je een bouwbedrijf inhuurt om een huis te bouwen, moet je zeker contact opnemen met vroegere klanten en om hun ervaringen met het bedrijf te weten komen. Dit zal je een beter idee geven van de kwaliteit van de dienstverlening van het bouwbedrijf. In sommige gevallen kunnen klanten uit het verleden bereid zijn om je een aanbeveling te geven, dus je moet hen ook vragen om een naam en contactgegevens. Zorg ervoor dat je klanten bereikt die verschillende budgetten, behoeften en verwachtingen hebben. Je kunt ook contact opnemen met vroegere klanten via sociale media of blogs. Ook kun je de klanten van concurrenten om informatie vragen. Je kunt ook professionals in de omgeving bereiken die misschien in het verleden met een bouwbedrijf hebben gewerkt, maar sindsdien van bedrijf zijn veranderd.