Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Wat kan een stukadoor voor je stucen?

Laat je adviseren door een stukadoor in jouw regio

Het stucen van je woning biedt vele mogelijkheden en voordelen. Zo zorgt het voor een prachtige afwerking van je woning. Wist je dat je naast de muren en het plafond ook de buitengevel kan stucen? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Binnenshuis stucen: maak de uitstraling van je woning af

Een plafond of muur glad laten stucen is de perfecte manier om een ruimte groter te laten lijken. Ga je liever voor een minder egaal resultaat? Kies er dan voor om schuurwerk aan te brengen of een sierpleister op je plafond of muur aan te laten brengen. Zit je nog in twijfel wat het mooiste lijkt bij je woning? Laat je adviseren door een stukadoor in jouw regio.

Een glad oppervlak

Om een gladde muur of plafond te realiseren gebruikt een stukadoor gips. Bij nieuwbouwwoningen is dit met uitstek de perfecte manier om te stucen. Dit komt doordat er in een nieuwbouwhuis altijd nog scheuren kunnen ontstaan. Met glas stucwerk kun je deze beschadigingen makkelijk herstellen!

Schuurwerk voor plafond of muur

Ga je liever voor een minder strak plafond of muur? Overweeg dan eens om schuurwerk aan te brengen! Dit houdt in dat een stukadoor het oppervlak lichtjes schuurt waardoor een uniek patroon ontstaat. Dit gebeurt vaak ik draaiende bewegingen, waardoor een patroon ontstaat met een waaier effect. Het mooie aan deze manier van stucen is wel dat het resultaat bij iedere lichtinval weer anders is.

Sierpleister

Er zijn verschillende soorten sierpleister die geschikt zijn voor het plafond en de muur. Sierpleister geven je kamer een enorm knusse uitstraling! Je kan voor de volgende sierpleisters gaan:

–          Spachtelputz is de meest voorkomende pleister. Spachtelputz zorgt voor een grove korrel.

–          Liever een iets fijnere korrel? Rustiekputz heeft dat!

Met granol creëer je een uniek patroon dat bestaat uit groeven en putjes.

Laat je adviseren door een stukadoor in jouw regio

De buitengevel stucen

Door de buitenmuur te stucen kun je een woning een andere uitstraling geven. Daarnaast wordt de muur waterdicht gemaakt.

Dit stucwerk kan zowel op betonnen, bakstenen of stenen buitenmuur aangebracht worden. Net zoals bij binnenshuis stucwerk geldt buiten ook dat het soort stucwerk afhankelijk is van de uitstraling die je graag aan je woning wil meegeven. Voor buiten heb je namelijk ook de keuze uit spachtelputz, schuurwerk of pleisterwerk.

Het nadeel van stucen buiten is dat het alleen bij droog weer kan worden gedaan. Daarnaast is het niet mogelijk om een houten gevel te stucen en heb je in sommige gemeenten een vergunning nodig om je buitenmuur te stucen.