Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Wat kan je verwachten van een vloercoating?

Wanneer je in je woning wil kunnen rekenen op een naadloze vloer zal je tot de conclusie komen dat je daarvoor tegenwoordig een keuze kan maken uit een groot aantal verschillende mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een gietvloer, maar kan je ook kiezen voor het realiseren van een zogenaamde vloercoating. In eerste instantie lijken deze verschillende mogelijkheden er min of meer hetzelfde uit te zien, maar dat is niet helemaal correct. Voor een gietvloer geldt namelijk dat ze beduidend dikker is in vergelijking met een vloercoating. Dat is ook niet zo vreemd aangezien deze laatste eigenlijk slechts een afwerkingslaag is. Wil je graag meer over deze afwerking voor je vloer te weten komen? Blijf dan vooral verder lezen!

Hoe kan een vloercoating gerealiseerd worden? 

Dat er vaak sprake is van verwarring tussen de gietvloer en een vloercoating is onder meer het gevolg van het feit dat je bij beiden over de mogelijkheid beschikt om een keuze te maken tussen verschillende opties. Zo maken we ook voor een coating een onderscheid tussen:

  1. Epoxy;
  2. Polyurethaan;

Voor beide mogelijkheden geldt dat ze interessant kunnen zijn om te overwegen. In het merendeel van de gevallen is het dan ook vooral het kostenplaatje dat van doorslaggevend belang is. Hiervoor geldt namelijk dat ze een flink stuk lager is gelegen bij epoxy dan bij polyurethaan het geval is. Het spreekt voor zich dat dit absoluut een niet onbelangrijk punt is om aandacht aan te schenken.

Hoe kan je een vloercoating nog extra afwerken?

Bij het realiseren van een vloercoating zal je er standaard op kunnen rekenen dat er gewoon een coating wordt aangebracht op je bestaande vloer. Tot zover is er niets schokkends gezegd. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je er als eigenaar van de woning en dus als opdrachtgever voor de plaatsing van de vloer voor kan kiezen om extra afwerkingsmogelijkheden te voorzien. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om brandvertragende eigenschappen te realiseren. Daarnaast is het tevens een mogelijkheid om een antislip toplaag te voorzien en is er zelfs een lichtgevende coating van epoxy mogelijk. Tel daar bovendien ook nog eens de antistatische eigenschappen bij op en het mag duidelijk zijn dat een coating voor een vloer stevig personaliseerbaar is. 

Met welke kosten dien je rekening te houden?

Tot slot is het natuurlijk niet meer dan logisch dat je een goed beeld zal willen hebben van de kosten waarmee je geconfronteerd kan worden met een vloercoating. Voor het merendeel van de mensen die de informatie op deze pagina doornemen zal het goed doen om te weten dat deze coating op een financieel zeer interessante wijze kan worden gerealiseerd. De kostprijs waar je hiervoor rekening mee moet houden is dan ook slechts gelegen tussen de 20 en maximaal 60 euro per vierkante meter. Het spreekt voor zich dat dit een stuk voordeliger is in vergelijking met bijvoorbeeld een gietvloer van G-vloeren. Daarvoor betaal je in het slechtste geval zowat het dubbele per vierkante meter. De keuze voor een vloercoating is er dus één die financieel een behoorlijk stuk interessanter te noemen is.