Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Wat maakt een sedumcassette gebruiken in de praktijk zo interessant?

De manier waarop een groen dak kan worden gerealiseerd is door de jaren heen uiteraard behoorlijk veranderd. Tegenwoordig kunnen we vaststellen dat mensen er in heel wat gevallen voor kiezen om gebruik te maken van een zogenaamde sedumcassette. Het betreft hier eigenlijk een ondiepe plantenbak dat bestaat uit verschillende lagen. Voor de toplaag geldt dat ze wordt gevuld met zogenaamde sedumplanten. Deze planten staan erom bekend over een uitstekende sterkte evenals levensduur te beschikken. Wil jij ook graag een prachtig sedumdak realiseren bij jouw woning en zou je daarvoor graag gebruik willen maken van sedumcassettes? Dan moet je vooral even verder lezen!

Wat is een sedumcassette nu eigenlijk precies? 

Voor een sedumcassette geldt dat het eigenlijk een soort van ondiepe plantenbak is die is opgebouwd uit verschillende lagen. De sedumplanten bevinden zich in de bovenste laag. Omdat ze reeds van bij de start zijn volgroeid betekent dit dat je instant kan genieten van een mooi uitziend groen dak. Wil jij graag op een efficiënte en bovendien ook nog eens betaalbare manier een prachtig groen dak realiseren? Dan zal de keuze voor het gebruik van sedumcassettes al snel zijn gemaakt!

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een sedumcassette gebruiken?

Het gebruik van een sedumcassette is door de jaren heen aanzienlijk populairder geworden. Voor ongelofelijk veel mensen die graag willen genieten van een groendak geldt dan ook dat ze er tegenwoordig voor kiezen om een dergelijke cassette te gaan gebruiken. Dat is het gevolg van verschillende voordelen. Een specifiek voordeel dat is verbonden aan een sedumcassette is het beperkte gewicht waarover ze beschikt. Standaard geldt voor een groen dak namelijk dat het altijd sterk wordt aanbevolen om de beschikking te hebben over een dak met een aanzienlijke draagkracht. Dat is niet nodig wanneer je gebruik gaat maken van cassettes. Het gewicht bedraagt in dit geval namelijk minder dan 60 kilogram per vierkante meter. 

Buiten bovenstaande is er nog een niet onbelangrijk voordeel verbonden aan het gebruik van een sedumcassette. Het is immers zo dat je op deze manier niet langer meer hoeft te wachten tot het groen dak zeg maar is volgroeid. Vroeger was dat wel het geval. Toen kon het na het aanleggen van het groen dak zomaar nog maanden duren voordat ze daadwerkelijk groen kleurde. Omdat de sedumplanten in de bovenstaande laag van de sedumcassette reeds volgroeid zijn behoort dit toch wel vervelende nadeel eigenlijk definitief tot het verleden.

Conclusie; ook voor jouw sedumdak is deze oplossing het overwegen waard!

De informatie op deze pagina zal zonder twijfel duidelijk hebben gemaakt waarom zoveel mensen in de praktijk zweren bij het gebruik van sedumplanten voor hun groen dak. Bovendien is het ook ongetwijfeld duidelijk geworden welke interessante voordelen er verbonden zijn aan het gebruik van een sedumcassette. Op deze manier zal je namelijk kunnen vaststellen dat je het groen dak op je woning in een mum van tijd kan realiseren. Dit terwijl er ook voldoende is aan een beperkte(re) draagkracht. In ieder geval, wil jij ook graag een mooi groen dak realiseren? Dan zal je kunnen vaststellen dat het zeker de moeite waard is om te kijken in de richting van sedumcassettes.