Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Wat te doen met een grote tuin?

Een grote tuin vergt veel tijd en aandacht. Het is wel belangrijk dat je de tuin goed verzorgt en versiert. Zo kun je er veel op planten en bouwen of allebei. Met een grote tuin zijn je mogelijkheden eindeloos.

Analyseer je bodem

Voordat je planten gaat plaatsen of gaat bouwen, moet je eerst weten met wat voor bodem je te maken hebt. Daarnaast zorgt een analyse ervoor dat je onnodige onderhoudsproducten gaat gebruiken. Zo krijg je een overzicht van wat je allemaal met je tuin kunt doen. 

Tuin plattegrond maken

Als de bodem eenmaal geanalyseerd is, weet je wat je met je tuin kan doen. Voordat je gaat planten en bouwen ga je eerst bepalen wat je in je tuin wilt hebben. Je kan denken aan de soorten planten en/of bomen, tuinhuis of iets waar je in kunt zwemmen. Meestal is het verstandig om bij een grote tuin enkele paden aan te leggen zo krijgt de tuin meer overzicht. 

Planten en bomen

Planten en bomen zijn niet te missen in een grote tuin. Kijk wel naar planten en bomen die geschikt zijn voor de bodem die jij in je tuin hebt. Dan weet je of je eventueel onderhoudsproducten moet gaan gebruiken. Bomen nemen vaak veel ruimte in maar hebben bijna geen aandacht nodig. Planten nemen juist weinig ruimte in en hebben vaak wel aandacht nodig. Zo bepaal je zelf of je veel in de tuin wilt werken of juist niet.

Jacuzzi of zwembad

Omdat er genoeg plek overblijft is er altijd wel nog ruimte voor een jacuzzi of zwembad. Voor de ontspanning kan je beter een jacuzzi nemen. Een jacuzzi vermindert stress en helpt met het ontspannen van de spieren. Het zorgt ervoor dat spierpijn verleden tijd is. Voor als je toch meer van iets actiefs houdt dan is een zwembad wat voor jou. Met een zwembad kom je zeker wel aan je dagelijkse beweging. Ook verbrand je met zwemmen veel calorieën.

Tuinhuis 

Je eigen huis is natuurlijk al gezellig genoeg. Maar dat weerhoudt je niet om er nog eentje te bouwen in de tuin. Tuinhuizen zijn razend populair en handig voor als er een feestje moet worden gegeven. Daarnaast kan je je tuinhuis ook verhuren. Zo levert je tuin ook nog wat extra’s op.