Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Welk fornuis in je keuken?

In ieder huishouden wordt gekookt en gebakken. Om te koken heeft u natuurlijk een fornuis nodig, maar wat is nou een goed fornuis? In dit artikel schrijf ik hier meer over.

Veel mensen kopen tegenwoordig het fornuis bij een speciaalzaak of een keuken showroom, maar een fornuis kan ook via het internet gekocht worden. Hier zitten daarentegen wel nadelen aan, namelijk dat er niet gemeten kan worden of het fornuis wel precies past bij u in de keuken of dat de gasleidingen wel passen. Daarom moet u altijd vragen wat de afmetingen zijn en de specificaties van het fornuis dat u wilt aanschaffen.

Een goed fornuis betekend ook een betrouwbaar merk. Dus bijvoorbeeld een goed boretti fornuis of AGA fornuizen zijn fornuizen die vaak gekozen worden door het betrouwbare merk. Natuurlijk zijn dit niet de enige betrouwbare merken.

Maar niet alleen de werking hoort bij een goed fornuis, u moet natuurlijk geen fornuis hebben dat niet bij uw keuken past. Als u een landelijke keuken op maat hebt is het ook handig een antiek fornuis aan te schaffen in plaats van een fornuis dat erg luxe oogt. Let vooral op de kleuren die u gebruikt, een rode keuken gaat niet samen met een geel fornuis.